Listerine Mondwater

3
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Listerine: het effectiefste mondwater voor schone, gezonde tanden

Listerine is hét merk, wanneer het om effectieve mondspoeling gaat. Het is in 1879 uitgevonden door de Amerikaanse scheikundige dr. Joseph Lawrence. Listerine is genoemd naar de wetenschapper sir Joseph Lister. Hij was chirurg en voerde ooit een operatie uit in een ruimte die werd gesteriliseerd door ontsmettingsmiddel te verstuiven in de lucht.

De unieke formule, die oorspronkelijk als desinfectiemiddel werd gebruikt, wordt tot op de dag van vandaag toegepast. Listerine benadrukt in zijn reclame dat het mondwater bacteriën in de mondholte doodt, die een slechte adem veroorzaken. Maar het mondwater is meer dan alleen een cosmetisch product voor een frisse smaak in de mond. Het is ook een effectief middel tegen cariës, tandaanslag, plaque en ontstekingen in de mondholte en draagt daardoor bij aan de gezondheid van mond en tanden.

Waaruit bestaat de Listerine-formule?

De formule van het Listerine mondwater bestaat uit vier etherische oliën:

  • eucalyptol
  • menthol
  • thymol
  • methylsalicylaat

Wat maakt het mondwater van Listerine zo bijzonder?

De antibacteriële werking van de etherische oliën die het mondwater van Listerine bevat, is aangetoond in tal van studies. Dat maakt het Listerine mondwater een effectief middel tegen een slechte adem en parodontitis.

Parodontitis zijn ontstekingen in de mondholte, die ontstaan door bacteriën en die tot uiting komen in de vorm van tandaanslag en bloedend of gezwollen tandvlees. Listerine mondwater dringt zelfs door de biofilm, de zogeheten plaque, en doodt bacteriën direct op het tandoppervlak. Dat maakt het mondwater uiterst effectief en niet voor niets een bestseller. Listerine komt ook overal waar je niet met je tandenborstel komt.

De basisreceptuur van Listerine is tot op de dag van vandaag onveranderd en is gebaseerd op de vier etherische oliën. Deze formule heeft zich nu al bijna 150 jaar bewezen en maakt het mondwater tot een product waarop veel mensen vertrouwen.

Koop Listerine en doe iets goeds voor je gebit

De producten van Listerine dragen bij aan de gezondheid van je tanden en ook aan je welbevinden. Een frisse adem onderstreept het positieve gevoel over het eigen lichaam en het tussendoor spoelen met een dopje Listerine kan voor een verfrissend moment zorgen. Listerine is echter geen vervanging voor het tandenpoetsen, maar is een aanvulling op de dagelijkse verzorging van het gebit.

Listerine kopen kan zowel in een fysieke winkel als online. Bij parfumdreams heb je de keuze uit verschillende soorten mondwater, die voor een vriendelijke prijs snel bij jou thuis worden bezorgd.