Mascara

373 Artikel
17584
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Mascara voor expressieve ogen

Mascara is een absolute must-have in je make-upcollectie. Mascara accentueert je wimpers, maakt je ogen expressiever en kan in een handomdraai worden opgedaan. Als er één make-upproduct is dat in geen enkele badkamer mag ontbreken, dan is dat wel mascara.

Welke mascara past bij jou?

Een goede mascara hoeft niet duur te zijn. Welk effect je met mascara kunt bereiken, hangt niet alleen af van de mascara, maar ook van de eigenschappen van jouw wimpers. Of je de mascara voor sexy smokey eyes voor de avond wilt gebruiken, of er gewoon als onderdeel van een lichte make-up voor overdag je ogen wat mee wilt benadrukken, is eveneens bepalend voor de keuze mascara.

Ten eerste moet je kiezen welke kleur mascara je wilt gebruiken. De klassieker en ook de kleur die het meest wordt gekocht, is zwart, maar er is ook mascara in:

  • bruin
  • blauw
  • groen
  • lila

Kies gewoon de kleur die jij mooi vindt. Met mascara kun je ook gericht accenten aanbrengen. Waar je door de week misschien zwart of bruin beter vindt passen, kun je voor een feestje in het weekend ook prima voor blauw gaan. Ook kun je de bovenste wimperlijn heel klassiek in zwart of bruin opmaken en de onderste wimperlijn in een opvallendere kleur.

Mascara – geschikt voor iedere situatie

Of je mascara wel of niet waterproof moet zijn, is een belangrijke overweging bij het kopen. Terwijl een in water oplosbare mascara grotendeels uit water bestaat, de wimpers niet belast en gemakkelijk weer verwijderd kan worden, drogen de wimpers door waterproof mascara sneller uit, waardoor ze breekbaarder kunnen worden. Daar staat tegenover dat waterproof mascara ook bestand is tegen een zwembadbezoek, tranen of regen. Voor contactlensdragers en voor mensen met tranende ogen is deze mascara ook geschikter.

Bij waterproof mascara is voor het verwijderen speciale oliehoudende make-up remover nodig, wat iets meer tijd kost. Je kunt gewoon voor dagelijks gebruik het best voor een in water oplosbare mascara gaan om je wimpers te ontzien en de waterproof variant dan alleen gebruiken voor bijzondere gelegenheden, bij regenachtig weer of bij gevoelige ogen.

Hoe belangrijk is het borsteltje bij mascara?

De voor jou beste mascara herken je aan het borsteltje. Waar dikke borsteltjes van kunststof voor meer volume en dichtheid zorgen, worden je wimpers sterker gedefinieerd door fijne, spiraalvormige borsteltjes van silicone. Gewelfde borstels passen bij de natuurlijke welving van de wimperlijn, waardoor de wimpers beter bereikt worden en sterker gaan krullen.

Heb je fijne wimpers en wil je die verdichten, ga dan voor een kort, dik borsteltje. Zijn je wimpers daarentegen echt lang en vol, ga dan voor een fijn borsteltje van silicone, dat je wimpers van elkaar scheidt en daardoor benadrukt.

Een goede mascara verkruimelt niet

De beste mascara herken je aan het feit dat hij niet verkruimelt, niet klontert en niet vlekt op de ogen. Meestal moet je meerdere mascara's hebben uitgeprobeerd voor je keuze op een bepaald product valt, dat je dan voortaan altijd koopt. De zoektocht naar de beste mascara is de heilige graal bij make-up: volle, dichte en iets langere wimpers geven je ogen immers een bijzondere uitstraling

Wanneer je mascara begint te verkruimelen, betekent dat dat hij al wat ouder is en uitdroogt. Zo langzamerhand wordt het dan tijd voor een nieuwe.