Lippenbalsem

119 Artikel
213
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Lippenbalsem: eerste hulp voor droge of gebarsten lippen

Een lippenbalsem heeft veel meer in zijn mars dan een standaard verzorgende lippenstift: Het brengt voedende bestanddelen samen en fungeert als beschermlaagje op de gevoelige huid van onze lippen. De lipbalsem ondersteunt zo ook het herstel van de lippen al bij de eerste lichte beschadigingen ervan. Een lippenbalsem is vooral geschikt voor droge of gebarsten lippen.

Lippenbalsem voor droge lippen

Vooral in de winter kunnen de kou en de droge verwarmingslucht huidirritaties veroorzaken. Dat kunnen we ook aan onze lippen merken. Ze drogen uit en ze voelen gespannen aan. In het ergste geval barsten ze pijnlijk open. In deze tijd van het jaar hebben ze daarom behoefte aan een zeer intensieve verzorging.

Na het aanbrengen van het weldadige product voelen de lippen weer soepel aan. Het is niet alleen voorbehouden aan de winter dat een lippenbalsem ons lekker in ons vel laat voelen. Zorg dus dat je dit verzorgingsproduct altijd bij de hand hebt.

Lippenbalsem voor gebarsten lippen

Een lippenbalsem heeft in vergelijking met een verzorgende lipstick een textuur die veel crèmiger is. Lippenbalsem is verkrijgbaar in tubes, potjes en ook als stick. Als je lipbalsem uit een potje wil gebruiken, zorg dan altijd dat je van tevoren je handen wast om de verzorgende balsem met schone handen aan te brengen.

De keuze van hoe je de balsem wil aanbrengen is een kwestie van smaak: voor onderweg is een stick perfect om de lippen even tussendoor de nodige aandacht te geven. Lippenbalsem uit een potje kenmerkt zich door de crèmige textuur en kan goed op het hele oppervlak worden aangebracht. Ze hebben echter dezelfde bestanddelen en het resultaat van de een doet niet voor de ander onder.

De bestanddelen van de hoogwaardige producten omhullen de gevoelige lippen als een beschermend laagje. Het vetpercentage van de lippenbalsem is hierbij doorslaggevend. Dat ligt namelijk beduidend hoger dan bij andere producten. Voor een intensieve verzorging geldt: hoe hoger het vetpercentage, hoe beter.

Na het aanbrengen voelen de lippen niet alleen soepel aan, maar zien ze er ook meteen minder gebarsten uit. Schadelijke invloeden van buitenaf worden ver bij de huid vandaan gehouden en kunnen verder geen schade meer aanrichten. Het hoge vetpercentage zorgt voor een glans, waardoor de lippen weer voller ogen. Dit product zorgt dus niet alleen voor intensief herstel, je kunt ook de hoop koesteren dat je je lippen binnenkort weer mooi kunt tuiten.

Balsem voor de lippen: waardevolle samenstelling

De huid van de lippen is zeer gevoelig. Er kan niet zomaar de een of andere huidcrème op worden aangebracht. parfumdreams biedt tal van verzorgingsproducten van gerenommeerde fabrikanten die speciaal voor de lippen zijn ontworpen. Zo loop je geen risico op huidirritaties.

Vaak zitten er naast de vettende bestanddelen ook nog andere nuttige bestanddelen in die bijvoorbeeld tegen uv-straling beschermen. Tot de verzorgende bestanddelen die zeer vaak in een lippenbalsem worden gebruikt, behoren:

  • sheabutter
  • jojoba-olie
  • kokosnootolie
  • bijenwas

Juist de fabrikanten van hoogwaardige productlijnen letten erop dat de balsem bij voorkeur bestaat uit natuurlijke bestanddelen die zo de lippen bereiken. Het is daarom de moeite waard om een blik op de lijst met ingrediënten te werpen. Zo kunnen ook mensen met een gevoelige huid of allergieën een passende lippenbalsem vinden.

Bestel lippenbalsem online bij parfumdreams

We moeten niet alleen veel aandacht besteden aan onze gezichtshuid, maar ook aan onze lippen. Ze dragen er direct aan bij hoe we door anderen worden waargenomen. Om met een stralende lach te kunnen overtuigen, biedt parfumdreams een groot assortiment aan weldadige lippenbalsems. Zo wordt binnenkort een nieuwe favoriet in je verzorgingsritueel opgenomen.