Baardbalsem

30 Artikel
71
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Baardbalsem – meer dan zomaar baardverzorging

Naast pomade en baardolie behoort ook baardbalsem tot uitgebreide baardverzorging. Deze verzorgt de baard en maakt hem heerlijk zacht. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je de baard precies in de vorm kunt krijgen die je wilt. Baardbalsem is een handige allrounder. Maar hoe kun je dit het beste gebruiken?

Baardbalsem – meer verzorging voor de baard is niet mogelijk

Terwijl baardpomade de baard veel structuur geeft en baardolie de baard rijkelijk van vocht voorziet, verenigt baardbalsem beide eigenschappen. Dankzij zijn crème-achtige substantie kan het product optimaal in de baard worden verdeeld en geeft ook waardevolle verzorging door aan de huid. Tegelijkertijd voorziet de balsem elke baard van structuur – zo kan de baardgroei uitstekend in toom worden gehouden. Je kunt baardbalsem het best op de volgende manier gebruiken:

  • Baard trimmen of bijknippen:Een baard heeft verzorging nodig om ervoor te zorgen dat deze er mooi en stijlvol uitziet. Was daarom de baard regelmatig en knip hem bij als dit nodig is. Corrigeer de contouren en knip uitstekende baardharen af. Zo ontstaat een verzorgd totaalbeeld.
  • Baard wassen en drogen:Was de baard na het bijknippen om losse baardhaartjes te verwijderen. Droog hem daarna grondig af. Zo kunnen de zacht geworden baardharen het verzorgingsproduct aanzienlijk beter opnemen.
  • Baardbalsem opbrengen: Neem nu een kleine hoeveelheid baardbalsem met de vingers op en verdeel het over de handen. Hoeveel product er nodig is, hangt af van de baardlengte. Begin bij voorkeur met weinig product en gebruik meer als dit niet voldoende is. Verdeel de baardbalsem nu over de hele baard. Ga hierbij zorgvuldig te werk en breng tegelijkertijd de baard in de gewenste vorm. Het resultaat mag er zijn: de baard ziet er niet alleen verzorgd uit, maar is bovendien accuraat gestyld.

Om die reden is baardbalsem voor baarden belangrijk

Evenals het hoofdhaar, vereist de baard een zekere mate van verzorging. Ook baardharen worden blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals: UV straling, temperatuurschommelingen of bacteriën.

Met name langer baardhaar vereist meer aandacht. Werk om die reden de baardbalsem regelmatig en zorgvuldig in de baard. De olie en de erop afgestemde essences zorgen voor een aangenaam, verzorgd gevoel. Tegelijkertijd verkrijgt het haar een lichte structuur en een aangename geur – zo bezien is baardbalsem een absolute alleskunner die de verzorgingsroutine in elk geval goed afrondt.

Ontdek de wereld van de baardbalsem bij parfumdreams

Afzonderlijk of als handige geschenkset – baardbalsem is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zodoende is het mogelijk om voor elke smaak en behoefte het passende verzorgingsproduct te vinden. Parfumdreamsheeft diverse baardbalsemproducten in het assortiment die iedere baardverzorging vergemakkelijken. Voor een eenvoudige en doelgerichte styling van je baard.