Festival Season: 20%* korting

Menu

Parfumdreams

Handdesinfectie – wat is juiste handhygiëne?

Een goede handhygiëne bestaat niet alleen uit het wassen van de handen met water en zeep. Regelmatig gebruik van handdesinfectie, bijvoorbeeld met een handgel, is ook nuttig om onzichtbaar vuil in de vorm van bacteriën of virussen te verwijderen. Naast verkoudheid kunnen deze ook maag- en darminfecties veroorzaken. We pikken de meeste ziekteverwekkers op via druppelinfectie of onze handen. Geen wonder, we pakken met onze handen veel alledaagse voorwerpen vast, zoals deurklinken, en schudden ook regelmatig handen.

Voor de handhygiëne is een goede handdesinfectie een must

Uitgebreide en nauwgezette reiniging is essentieel voor de handhygiëne. Regelmatig je handen wassen is niet alleen zinvol in het verkoudheidsseizoen, maar ook bij infecties die het hele jaar door kunnen rondwaren. Om zelfs de laatste schadelijke ziekteverwekkers kwijt te raken, is extra desinfectie van de handen aan te bevelen.

  1. Handen wassen: het is raadzaam beide handen te wassen voordat je desinfecterende gel gebruikt. Hiervoor heb je naast stromend water een speciale handzeep met een geschikte pH-waarde nodig. Kleine tip: tel in gedachten langzaam tot 20 – deze tijd is ideaal om te zorgen dat de zeep elk deel van de huid optimaal bereikt en doeltreffend zijn werk doet.
  2. Handen afdrogen: voor een goede desinfectie is het noodzakelijk beide handen goed af te drogen. Dit is de enige manier om de handgel optimaal te verdelen en te voorkomen dat er plekken worden overgeslagen.
  3. Handen desinfecteren: zodra de handen goed droog zijn, kun ze gaan desinfecteren. Vaak is een hoeveelheid desinfecterende gel ter grootte van een hazelnoot voldoende. Verdeel deze voorzichtig en zorgvuldig over de handen. Doe niet alleen de handpalmen, vergeet ook de ruimten tussen de vingers niet.
  4. Vingertoppen en nagels: het is niet voldoende om alleen handgel op de handpalmen en de buitenste gedeelten aan te brengen. Na het inwrijven van de handen moeten ook de vingertoppen en de nagels worden ingesmeerd. Zo kunnen alle delen van de hand nauwkeurig worden gedesinfecteerd.

Om een goede routine op te bouwen, moet het handdesinfectiemiddel altijd in de badkamer staan. De handgel in praktische pompdispenser of fles is dan altijd klaar voor gebruik en kan onmiddellijk na het handen wassen worden gebruikt.

Ontsmettingsgel voor perfect schone handen

Vooral het desinfecteren van de handen wordt vaak vergeten. Daarbij is het in het verkoudheidsseizoen extra belangrijk om je handen te reinigen en zo te beschermen. Als we met onze vingers over ons gezicht wrijven of met onze handen eten naar onze mond brengen, komen bacteriën en virussen ook zonder dat we dat willen via de keel of de luchtwegen het lichaam binnen. Het is dus van essentieel belang om regelmatig de handen te wassen en dagelijks een goede desinfecterende gel te gebruiken om jezelf zo goed mogelijk tegen infecties te beschermen./p>

Je kunt je handen op dezelfde manier desinfecteren als dat je je handen wast. Daarbij wast de ene hand de andere. Zorg er wel voor dat de handgel of het desinfectiemiddel lang genoeg op de hand wordt gewreven. Neem hier 5 tot 10 seconden de tijd voor. Als de handdesinfectie de handen te veel uitdroogt, kan het zinvol zijn om naderhand handcrème of een handmasker te gebruiken. Deze voorzien de huid van voedende bestanddelen en voorkomen huidirritaties, roodheid en een droge huid.

Hoogwaardige handdesinfectie kopen bij parfumdreams

Vooral na een toiletbezoek, na het snuiten van de neus of na contact met afval moet het een gewoonte zijn om je handen te wassen en te desinfecteren. Bij parfumdreams vind je hiervoor een ruime keuze aan verschillende producten. Zo kun je hygiënemaatregelen gemakkelijk combineren met je dagelijkse verzorgingsroutine.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 23-07-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube