Scheermes mannen

35 Artikel
12
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Scheermesjes voor mannen – handige tips voor de natscheerder

Sommige mannen geven de voorkeur aan een baard, andere aan een glad geschoren huid. Maar of gezichtshaar nu wel of niet gewenst is – vrijwel iedere man moet af en toe naar een scheermes grijpen. Dat is nodig om de baard te trimmen of baardstoppels volledig te verwijderen. Voor alle taken zijn scheermesjes voor mannen geschikt, die baardharen geen kans geven.

Met een scheermesje is scheren een fluitje van een cent

Scheermesjes zijn te koop in allerlei varianten. Daarbij hebben de meest gangbare modellen zo'n drie tot zes scheerbladen. Hiermee kun je je snel en gericht scheren. Maar voor je daadwerkelijk aan de slag kunt met je safety razor, moet je nog een paar dingen doen:

  • Bereid je gezichtshuid voor op het scheren: voor je begint met natscheren, moet je eerst je huid reinigen met lauwwarm water. Zo verwijder je vuil en is je huid optimaal voorbereid op de volgende stap. Droog je huid vervolgens af met een schone handdoek.
  • Breng scheergel of scheerschuim aan: in de volgende stap breng je scheergel of scheerschuim op je gezichtshuid aan. Gebruik een scheermesje voor mannen nooit zonder deze hulpmiddelen. Ze beschermen de huid en dragen in allerlei opzichten bij aan het scheerresultaat. Je kunt de huid op deze manier bijvoorbeeld beschermen tegen irritatie, roodheid of wondjes.
  • Gebruik het scheermesje voor vrijwel ieder deel van je gezicht: nu kan het scheermes zijn werk doen. Trek het scheermesje eerst met de haargroei mee over je gezichtscontouren. Volg zo de groeirichting van je gezichtshaar. Scheer je vervolgens tegen de haargroei in. Zo kun je alle baardharen grondig verwijderen zonder de huid al te veel te belasten.
  • Reinig je gezicht en maak het scheermesje schoon: wanneer je klaar bent met scheren, dien je overtollige verzorgingsproducten van de huid te verwijderen. Maak ook je scheermesje schoon. Ga daarbij zorgvuldig te werk, zodat het scheermes meteen klaar is voor gebruik voor de volgende scheerbeurt.

Na het scheren moet je je gezichtshuid natuurlijk controleren. Wanneer je huid fluweelzacht aanvoelt, zijn alle baardstoppels verwijderd. Nu kun je je belangrijkste verzorgingsritueel afsluiten met een gezichtsverzorgingsproduct of een aftershave. Zo kun je bultjes en roodheid voorkomen. Ook de poriën sluiten zich en kunnen herstellen.

Scheer je nat en geniet van een aangenaam huidgevoel

Veel mannen scheren zich graag nat met een scheermesje, omdat ze zich daarmee goed en netjes kunnen scheren. Maar gebruik het scheermesje wel voorzichtig. Beweeg het lichtjes over de huid. Oefen een beetje druk uit, maar zorg ervoor dat de scheerbladen de huid niet beschadigen en irriteren. Scheer nu voorzichtig met de haargroei mee en er vervolgens tegenin. Eén keer in beide richtingen zou voor ieder deel van de huid voldoende moeten zijn. Zo wordt de huid zo weinig mogelijk belast.

Voor een goed scheerresultaat scheer je eerst je wangen en vervolgens je hals en kin met het scheermesje voor mannen. Scheer tot slot het gedeelte rond je mond. De huid van je kin en bovenlip is erg dun. Deze delen moet je daarom voorzichtig scheren. Hoe langer scheergel of scheerschuim echter op de huid kan inwerken, des te zachter de baardhaar en des te makkelijker je hem kunt verwijderen.

Praktische scheermesjes voor mannen ontdekken bij parfumdreams

Een scheermesje voor mannen is ideaal om haartjes zo goed mogelijk te verwijderen van de gevoelige gezichtshuid. Daarom vind je bij parfumdreams verschillende soorten scheermesjes die zeer geschikt zijn voor het scheren van je baard. Gebruik altijd alleen een safety razor die intact is en scherpe scheerbladen heeft. Hiermee kun je huidirritatie voorkomen en baardstoppels gericht verwijderen. Voor een heerlijk zachte gezichtshuid die gezien mag worden.