"Toen Christian Dior in 1946 zijn modehuis creëerde, stelde hij zich een nieuwe vrouwelijkheid voor, een totale vrouwelijkheid die niets tekort zou komen. Tegenwoordig verfijnt het huis Dior de schoonheid van vrouwen door ongelofelijke uitstraling en moderniteit te brengen, van jurken tot accessoires, van parfums tot lipsticks, tot de meest deskundige huidverzorging."

 

Kerstgeschenken

 
 

Nieuwigheden

 
 

Bestseller

 

DIOR Parfum & Make-up

4068
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Dior parfum: van Parijs naar Hollywood

Al sinds de oprichting van het bedrijf behoort Dior parfum tot het repertoire van het merk Dior. Met de oprichting in 1946 legde Christian Dior in Parijs de basis voor een van de succesvolste luxemerken. Na de oorlog legde de modeontwerper zich vooral toe op het ontwerpen van vrouwelijke kleding: strak aansluitende tops met een smalle taille en elegante, soepele rokken stonden centraal en zorgden meteen bij de eerste modeshow al voor laaiend enthousiaste reacties bij de journalisten. Zo vond zijn mode al snel zijn weg naar Hollywood, waar bekende sterren zoals Marilyn Monroe zijn mode droegen.

Dior – een parfum met geschiedenis

Voor Christian Dior begon zijn grote carrière met damesmode en daarop afgestemde geuren. De eerste Dior geur was Miss Dior – een parfum waar nog steeds veel mensen dol op zijn. De opdracht voor de geurexperts was simpel en toch complex: het Dior parfum moest ruiken naar liefde. Het resultaat was een chypregeur, die licht, bloemig en vrouwelijk was. In de loop van tientallen jaren werd de geur enkele malen aangepast en verfijnd met moderne ingrediënten.

Het Dior parfum werd in 2021 voor het laatst opnieuw gedefinieerd: de topnoot werd bloemiger dankzij pioenroos, lelietje-van-dalen en iris. Heel bijzonder wordt de geur door de zoetige basisnoot, die een warme omarming is van tonkaboon en sandelhout – een moderne variant van de liefdesgeur.

Een Dior-geur als finishing touch van de outfit

Christian Dior was van mening dat een geur de finishing touch is van een outfit – zonder parfum is men niet volledig gekleed. Dit principe geldt natuurlijk voor zowel hem als haar, omdat zowel mannen als vrouwen zich kunnen omgeven met een Dior parfum:

  • Dior damesgeuren: klassiekers zoals Dior Poison of Dior J’adore zijn al tientallen jaren zeer geliefd. De geuren drukken vrouwelijkheid en kracht uit en kunnen tegelijkertijd speels en gepassioneerd zijn.
  • Dior herengeuren: stijlbewuste mannen maken hun outfit compleet met een Dior eau de parfum en de bijpassende aftershave. Deze geuren geven de drager een markante mannelijkheid, die garant staat voor enthousiaste reacties.

Intussen biedt Dior niet alleen geuren als finishing touch van de persoonlijke stijl: Dior make-up laat mensen stralen met een individuele look.

Koop Dior parfum & make-up bij parfumdreams

Wie luxe in huis wil halen, zit zeker goed bij Dior. Het grote assortiment biedt geuren, gezichtsverzorging en make-up voor iedereen die houdt van individualiteit en luxe. Ontdek de grote keuze aan Dior geuren bij parfumdreams en laat dromen uitkomen.