Festival Season: 20%* korting

Menu

Parfumdreams

Parfum

10230 Artikel

Parfum online kopen en jouw persoonlijke geur vinden

Parfum roept associaties en herinneringen op en prikkelt de fantasie – een passend parfum is veelbelovend, betoverend en uniek. Voor veel mensen is parfum een vast onderdeel van hun dagelijkse verzorgingsritueel. Anderen doen alleen bij speciale gelegenheden een geurtje op.

Verschillende soorten parfum, afhankelijk van de geurstofconcentratie

Parfum is onderverdeeld in verschillende verdunningsklassen, die aangeven welke concentratie aan geurstoffen een geurwater bevat. Die bepalen uiteindelijk hoe intensief een geur is, hoe snel de geur vervliegt en hoe hoog de concentratie aan geurstoffen in het geurwater is:

  • Eau de solide: 1-3%
  • Eau de cologne: 3-5%
  • Eau de toilette: 6-9%
  • Eau de parfum: 10-14%
  • Extrait de parfum: 15-30%

In steeds intensievere varianten, zogeheten extreme of intense varianten, kan de concentratie aan geurstoffen in de desbetreffende verdunningsklassen ook hoger zijn. Hoe lager de geurstofconcentratie, des te sneller vervliegt de geur. Wie dus op zoek is naar een parfum waarvan de geur lang aanwezig blijft op de huid, zou voor een eau de parfum, of minstens voor een eau de toilette moeten gaan. Qua prijs worden de producten doorgaans duurder naarmate de geurstofconcentratie hoger is.

De samenstelling van parfums

De meeste parfums bestaan uit een topnoot, een hartnoot en een basisnoot.

  • De topnoot is de eerste waarneembare geur van een parfum, die snel weer vervliegt.
  • De hartnoot is het hart van de geur en blijft meerdere uren aanwezig.
  • De basisnoot is het laatste wat van de geur van een parfum overblijft en blijft het langst te ruiken op de huid en kleding.

Dames- en herenparfums bevatten deels dezelfde geurstoffen, maar er zijn ook verschillen.

Deze aromastoffen zitten in parfum

Parfums bestaan uit geur- en aromastoffen, die in verschillende hoeveelheden worden gecombineerd en zo voor de unieke geur zorgen. In de parfumindustrie wordt zowel met natuurlijke als kunstmatige geurstoffen gewerkt.

Sommige geurstoffen zijn erg geliefd en worden daarom vaak gebruikt. Tot de populairste parfums behoren:

Parfum online kopen: ontdek ons grote assortiment

Tegenwoordig is de keuze aan parfums enorm. Van designergeuren en top parfums van bekende merken tot individuele composities van kleine parfumeurs – alles is te koop. Parfum kun je prima online kopen, omdat de keuze daar het grootst is. Om goedkoop parfum te kopen, ben je bij parfumdreams op het juiste adres. Damesgeuren en herengeuren vind je hier volop, tegen betaalbare prijzen. Of je nu eau de toilette, eau de cologne of eau de parfum zoekt – je hebt de keuze uit heel veel topparfums.

Goedkope topparfums kopen en de geur vinden die bij jou past

Filter bij parfumdreams op geurnoten, geurrichting, karakter en eigenschappen en vind het parfum dat het best bij jou past. Als cadeau voor je partner, voor vrienden, voor familieleden of voor jezelf: bij parfumdreams vind je heel veel populaire merken tegen een aantrekkelijke prijs.

Misschien vind je dit ook leuk

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 23-07-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube