Micellair water

57 Artikel
5140
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Micellair water – milde, grondige reiniging

Micellair reinigingswater verwijdert make-up en vuildeeltjes grondig. Omdat het zeer zacht is voor de huid, is het zelfs geschikt voor het verwijderen van make-up van de gevoelige huid rond de ogen. Bij parfumdreams vind je een keur aan producten die voldoen aan de eisen van verschillende huidtypes. Daarbij reikt het palet van zacht micellair water voor het verwijderen van make-up tot zuiverende varianten bij onzuiverheden in de huid tot anti-aging producten met hyaluronzuur, die de huid nog intensiever verzorgen.

Wat is micellair water?

Micellen zijn nanokleine molecuulgroepen met een kern die zich aangetrokken voelt tot vet en een mantel die zich aangetrokken voelt tot water. De moleculen trekken vet aan als een magneet. De micel sluit het vet in, zodat het eenvoudig en snel kan worden verwijderd, zonder de huid uit te drogen of te irriteren. Het micellaire water reinigt zonder druk of hard wrijven tot in de dieperliggende huidlagen.

Dankzij de moderne micellaire technologie heb je in plaats van make-upremover en gezichtstoner alleen nog een product nodig dat je huid snel en grondig reinigt. Tegelijkertijd zorgt het micellaire water voor hydratatie. Net als een toner voorkomt het dat de opperhuid uitdroogt en vermindert het huidirritatie.

Hoe gebruik je micellair water voor het verwijderen van make-up?

Om je huid te reinigen doe je het micellaire water op een wattenschijfje, waarmee je vervolgens zacht over je gezicht wrijft. De werkzame stoffen trekken make-up, talg en vuil als een magneet aan, zodat je je huid in slechts één stap tot diep in de poriën reinigt. Sommige producten verwijderen zelfs waterproof eyeliner of mascara. Leg daarvoor het wattenschijfje enkele seconden op je gesloten ooglid en veeg de restanten vervolgens zonder druk weg.

Tip: speciaal voor een snelle en grondige reiniging onderweg zijn er ook reinigingsdoekjes verkrijgbaar die in micellair water zijn gedrenkt. Dat scheelt ruimte in je bagage en ze zijn ook nog eens eenvoudig in het gebruik.

Micellair water voor verschillende huidtypen

Het micellaire water voor het verwijderen van make-up wordt over het algemeen goed verdragen door de huid. Hypoallergene varianten zijn dankzij hun geringe allergiepotentieel zelfs geschikt voor de gevoelige huid die snel rood wordt. Let er bij de keuze op dat het product bij jouw huidtype past:

    Gevoelige huid: bij een zeer gevoelige huid kun je het best een micellair water voor het verwijderen van make-up gebruiken dat geen geurstoffen, alcohol of conserveringsmiddelen bevat. Biologische hennep, dexpanthenol of druivenpitolie kalmeren de geïrriteerde huid.
  • Droge huid: glycerine en hyaluronzuur behoren tot de belangrijkste hydraterende bestanddelen in micellair water en verbeteren de elasticiteit van de huid.
  • Onzuivere huid: bij puistjes en mee-eters kun je het best producten gebruiken die mild reinigen. Ze bevatten geen alcohol, om de huid niet extra te irriteren. Varianten met antibacteriële eigenschappen bieden verlichting bij ontstekingen en voorkomen tegelijkertijd het ontstaan van nieuwe onzuiverheden in de huid.
  • Vette huid/gemengde huid: varianten met salicylzuur werken ontstekingsremmend. Om overtollig vet aan de huid te onttrekken bevat veel micellair water voor dit huidtype alcohol.
  • Rijpe huid: producten met hyaluronzuur hydrateren de opperhuid en hebben een opvullend effect. Ze zorgen ervoor dat de huid lekker fris aanvoelt en geven haar een rozige touch. Antioxidanten vitaliseren de huid.

Micellair water wordt vaak als eerste stap gebruikt in een grondige gezichtsreiniging. Als tweede stap is een reiniging met een reinigingsgel of -olie aan te bevelen om werkelijk alle make-upresten van de dag te verwijderen.

Micellair reinigingswater kopen bij parfumdreams

Micellair water is geschikt voor de grondige reiniging van alle huidtypen. Het is dus een echte allrounder. Vind jouw nieuwe favoriete micellaire water nu bij parfumdreams.