Festival Season: 20%* korting

Menu

Parfumdreams

Scheerzeep

9 Artikel

Scheerzeep voor mannen is populairder dan ooit

Scheerzeep bestaat al sinds de 19e eeuw. In de afgelopen decennia is hij vervangen door scheerschuim uit een bus, dat gewoon op de huid wordt gespoten. De laatste jaren is de zeep echter weer helemaal terug, met de opkomst van verschillende baardtrends en een steeds grotere aandacht voor baardverzorgingsproducten voor mannen..

Wat is scheerzeep precies?

Scheerzeep is geen zeep zoals je die gebruikt voor het wassen van handen of het lichaam. Het is een soort crème die tot schuim wordt opgeklopt met een scheerkwast. Het is de bedoeling dat de opgeschuimde scheerzeep de baardharen optilt en doordrenkt, zodat ze heel zacht en grondig kunnen worden verwijderd.

Dankzij het fijne schuim is scheerzeep een betere keuze dan scheerschuim als het gaat om scheerresultaat en scheerervaring. Veel mannen willen niets anders meer als ze eenmaal scheerzeep hebben geprobeerd.

Ook doe je met scheerzeep beduidend langer dan met een bus scheerschuim. Hij is niet alleen voordeliger, maar er ontstaat ook minder afval, waardoor scheerzeep voor mannen een duurzamere keuze is.

In welke vorm kun je scheerzeep kopen?

Scheerzeep voor mannen is verkrijgbaar in verschillende vormen:

  • Harde scheerzeep: harde scheerzeep is een massief stuk zeep dat eruitziet als hand- of lichaamszeep. Voor het scheren wordt de kwast rechtstreeks op de zeep gewreven, waardoor het schuim ontstaat. Harde scheerzeep gaat bijzonder lang mee en hoeft dus zelden opnieuw te worden aangeschaft.
  • Zachte scheerzeep: deze zeep doet denken aan crème en is verkrijgbaar in potjes en bakjes. Hij kan direct in het bakje worden opgeklopt en vormt een ander schuim dan harde scheerzeep.
  • Scheercrème: wordt rechtstreeks op de huid aangebracht vanuit een tube en is bijzonder geschikt voor de droge huid, aangezien ze veel milder is voor de huid dan scheerschuim.
  • Scheerstick: dit is een variant van de harde scheercrème die in stickvorm rechtstreeks op de huid kan worden aangebracht en daar vervolgens kan worden opgeschuimd.

Scheerzeep opschuimen: zo werkt het

De eerste keer dat je scheerzeep probeert op te schuimen, lukt het je misschien nog niet. De juiste hoeveelheid water is uitermate belangrijk voor de consistentie van het schuim en ook de manier waarop je de kwast over de zeep beweegt bepaalt hoe het schuim eruit komt te zien.

Als je teveel zeep gebruikt, wordt het schuim niet crèmiger, maar zeepachtiger. Verdun de zeep dan nog wat met wat water. Als het schuim te dun is, voeg dan wat meer zeep toe om de consistentie wat dikker te maken.

Je moet niet alleen met de kwast over de zeep strijken, maar heen en weer bewegen, cirkels maken en heen en weer over de zeep blijven wrijven. Met de verschillende bewegingen meng je zuurstof in je zeep-water-mengsel, waardoor het echt gaat schuimen.

Je kunt het water verwarmen, waardoor ook de scheerzeep en dus het schuim iets warmer aanvoelen. Dit verwarmde schuim opent je poriën nog beter en verwijdert baardharen nog grondiger.

Lukt het opschuimen van scheerzeep niet? Oefen dan met scheercrème

Als je het gevoel hebt dat je niet zo goed uit de voeten kunt met scheerzeep, kun je eerst oefenen met scheercrème. Deze is qua consistentie wat gemakkelijker te hanteren en kan ofwel direct met een kwast op het gezicht of in een kom worden opgeschuimd. Hierin kun je ook de juiste techniek oefenen waarmee je een echt mooie schuimconsistentie kunt bereiken.

Maak je geen zorgen als het de eerste keer niet lukt. Na verloop van tijd wordt het steeds makkelijker en al snel zul je je niet anders meer willen scheren dan met een hoogwaardige kwast en een lekker ruikende, verzorgende scheercrème die zorgt voor het perfecte schuim.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 23-07-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube