Zelfbruiners

19 Artikel
137
4/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Zelfbruiners: voor een door de zon gekuste huid, het hele jaar door

Een gezond kleurtje maakt dat je er jong en gezond uitziet. Ook de roze zomerjurk ziet er met een egale bruine kleur meteen anders uit dan met een bleke huid. Met zelfbruiners geef je je huid een zomers kleurtje, ook wanneer de zon niet schijnt.

Zonnebaden en onder de zonnebank gaan doen de huid bovendien niet veel goeds. Uv A-stralen veroorzaken een vroegtijdige veroudering van de huid, zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van pigmentatie en ouderdomsvlekken en verzwakken ook het bindweefsel.

Goede redenen dus om zelfbruiners te gebruiken. De meeste bronzers bevatten DHA, een dihydroxyaceton. Dit is een stof die van nature in het lichaam wordt aangemaakt en die volkomen veilig is voor gebruik op de huid.

Bruiningscrème, tanning spray of zelfbruinende mousse?

Zelfbruiners zijn er in vele vormen: als concentraat, als lotion, als crème, tanning spray en als mousse. Maar welke is voor jou het meest geschikt?

  • Zelfbruinende mousse: met een mousse creëer je snel effect. Een mooie bruine teint is al zichtbaar na ongeveer 60 minuten. De mousse is gemakkelijk aan te brengen met een handschoen zonder dat er vervelende vlekken ontstaan.
  • Tanning spray: de spray is perfect voor plaatsen waar je niet makkelijk bij kunt. Spray je huid met de fijne nevel en laat deze inwerken. Inwrijven in de huid is meestal niet nodig.
  • Bruiningscrème: zelfbruiner in de vorm van een crème is waarschijnlijk de bekendste vorm. Net als een gewone verzorgende lotion is de bruiningscrème gemakkelijk aan te brengen. Ook hier is het gebruik van handschoenen bij het aanbrengen aan te bevelen, zodat er niet meteen lelijke vlekken op de handen ontstaan.
  • Zelfbruinerconcentraat: aan de gewone crème of verzorgende lotion wordt een bruiningsconcentraat toegevoegd. Het voordeel: je kunt zelf de bruiningsgraad kiezen.
  • Bruiningslotion: wie van licht en natuurlijk houdt kan het best kiezen voor een bruiningslotion. Een kleine hoeveelheid zelfbruiner wordt aan een bodylotion toegevoegd om de huid een licht bruiningseffect te geven.

Zelfbruiners voor het ultieme zomergevoel kopen bij parfumdreams

Bij parfumdreams vind je de geschikte zelfbruiner voor een stralende bruine teint, het hele jaar door. Als je een kleurtje kiest, zorg er dan voor dat dit één tot twee tinten donkerder is dan je natuurlijke huidskleur. Zo voorkom je dat de kleur kunstmatig oogt. Of je liever een tanning spray hebt of een bruiningscrème maakt hierbij niets uit.