Lichaamsverzorging is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. Daarom doe je er goed aan daar vooral in de herfst meer aandacht aan te besteden. De herfst is de tijd waarin onze huid herstelt van de invloeden waaraan ze in de zomermaanden heeft blootgestaan. Tegelijkertijd zorgen de temperatuurverschillen en de droge lucht voor een ruwe huid en een trekkerig gevoel. Wat je huid daarom absoluut nodig heeft, is een verzorging die past bij dit specifieke seizoen. En hoe dat precies werkt, vertellen we je hier.

Haarverzorging voor de herfst Gezichtsverzorging Golden Glow Tijd voor gezelligheid Trends

Waar moet je in de herfst bij je lichaamsverzorging op letten?

 

Ten eerste moet je wat vaker een bodyscrub en verzorgende bodylotion in je verzorgingsritueel opnemen. Een milde reiniging met je favoriete scrub verwijdert bijvoorbeeld dode huidcellen, zodat de voedende bestanddelen van de bodylotion vervolgens nog beter in je huid kunnen trekken.

 

Wanneer het buiten kouder wordt, verlangen we ook vaker naar een warm bad. Maar te lang en te vaak in bad zitten beschadigt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Hierdoor droogt de huid nog meer uit. Het is daarom aan te raden om badzout of badolie met licht hydraterende bestanddelen zoals arganolie te gebruiken. Wie liever doucht, doet er goed aan te investeren in een verzorgende doucheolie.
Tip van parfumdreams: ga in plaats van voor een heet bad voor een wisselbad. Zo stimuleer je je doorbloeding en versterk je je immuunsysteem.

Vergeet je handen en voeten niet

 

De huid van handen, voeten en gewrichten wordt in de herfst vaak vergeten. We denken er vaak pas aan wanneer de huid extreem droog en ruw is. En dat terwijl die delen van de huid juist in de herfst en winter extra veel verzorging nodig hebben.
Tip van parfumdreams: gebruik bij voorkeur twee verschillende handcrèmes: een wat lichter vettende en snel intrekkende crème voor overdag en een zeer rijk handmasker voor 's nachts.