Damesgeuren

2298 Artikel
36170
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Goed gekozen damesgeuren onderstrepen de persoonlijkheid

Damesgeuren kunnen bijdragen aan wat een vrouw uitstraalt en hoe ze overkomt. Ze kunnen sensueel zijn, subtiel, geheimzinnig of krachtig en geven een vrouw een individuele uitstraling. Damesparfum is vaak licht, bloemig en fris – maar het spectrum is breed. Iedere vrouw kan in de jungle van flacons de geur vinden die perfect bij haar past – maar meestal moeten er eerst enkele geuren uitgeprobeerd worden.

Waardoor onderscheiden goede damesgeuren zich?

Een goede damesgeur is net zo individueel als de vrouw die hem draagt. Waar sommige vrouwen met hun parfum willen verrassen, geven andere de voorkeur aan een vertrouwd gevoel. Jeugdig fris, volwassen en wat zwaarder, of bloemig en licht zijn associaties die vrouwengeuren kunnen oproepen.

Er zijn enkele karakteristieke geurnoten van damesgeuren, zoals:

  • bloemig
  • fruitig
  • houtachtig
  • oriëntaals
  • tropisch
  • chypre

De geurnoot chypre is daarbij een heel bijzondere geurrichting. Hij heeft eerst een waarneembare citrusgeur, die dan plaatsmaakt voor warme, oriëntaalse noten. Chypre staat voor niet opdringerige, lichte geuren, die sportieve elegantie en frisheid uitstralen.

Daarbij zijn de geurnoten zelden eendimensionaal, maar hebben ze vaak zwemen uit verschillende richtingen, want juist dat werkt verrassend. Een bloemig parfum kan ook houtachtige noten bevatten en een oriëntaals parfum kan desondanks fruitig zijn. Door verrassende combinaties ontstaat er een spannend geurbeeld, dat parfumeurs tot in de perfectie weten te creëren.

Damesgeuren voor speciale gelegenheden

Zowel voor geuren die je elke dag draagt als voor geuren voor speciale gelegenheden geldt: een goede 'vrouwengeur' is de finishing touch voor iedere vrouw. In het dagelijks leven kiezen veel vrouwen voor lichtere geuren. Bloemige of fruitige geurnoten zijn dan zeer geliefd. 's Avonds mag het best wat extravaganter zijn: met een intensieve damesgeur, die bijvoorbeeld kruidig-zoete noten bevat, laat iedere vrouw een blijvende indruk achter.

Het bijzondere effect van damesgeuren

Parfum roept herinneringen op, stimuleert de creativiteit, wekt verlangens en kan zelfs stress verminderen. De neus is immers direct en ongefilterd verbonden met het emotie- en geheugencentrum van de hersenen, en dat is waarom geuren en dus ook parfum een bijzondere rol spelen.

Veel vrouwen proberen eerst het liefst een parfumklassieker, voor ze nog dieper in de wereld van het parfum duiken. De keuze aan klassiekers is groot en maar heel weinig vrouwen beginnen meteen met nichegeuren, wanneer ze voor het eerst een parfum uitproberen. Daarbij valt er naast die klassiekers een enorme wereld aan vrouwengeuren te ontdekken, waarvoor parfumdreams het ideale startpunt is.

Damesgeuren online kopen bij parfumdreams

Wanneer jij nog op zoek bent naar de juiste geur voor jezelf, dan helpen we je graag die te vinden. Filter op geurrichting, karakter van het parfum en op noten en merk en laat je overtuigen door onze voordelige aanbiedingen. Eenmaal online besteld worden de parfums in no time bij je bezorgd en kun je kennismaken met nieuwe geurwerelden.