Anti-agingserum

253 Artikel
8289
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Anti-age serum – rijpere huid die straalt

Vanaf een zekere leeftijd behoort een anti-aging serum tot de basisuitrusting in de badkamer. De samenstelling is bijzonder zacht en laat zich aangenaam verdelen. Geconcentreerde bestanddelen dringen door in alle huidlagen en ontvouwen daar hun werking. In een klassiek antirimpelserum zit daarom minstens een van de volgende substanties:

  • Q10: stimuleert de energieproductie in de huidcellen en is antioxidatief.
  • Resveratrol: Wordt gewonnen uit druivenpitten en hebben eveneens een antioxidatieve werking. Bovendien beschikt deze over een natuurlijke UV-bescherming.
  • Astaxanthine: Gewonnen van rode algen filtert het de UV-straling en voorkomt het rimpelvorming.
  • Hyaluronzuur: Houdt vocht vast in de huidcellen en zorgt daardoor voor een frisse teint. Dit werkt het beste in combinatie met ceramiden.
  • Retinol en andere vitamines: Retinol in de vorm van vitamine A heeft in een anti-aging serum een sterk antioxidatieve werking. Bovendien is aangetoond dat het de diepte van rimpels kan verminderen.
  • Foliumzuur: stimuleert de productie van collageen en houdt vocht vast in de huidcellen. Het speelt bovendien een rol bij de reparatie van DNA.
  • Panthenol: Transporteert en houdt waardevol vocht vast. Bovendien ondersteunt dit het lichaam bij de productie en regeneratie van de huidcellen.
  • Ceramide: speciale vetten die zorgen voor het behoud van de natuurlijke huidbarrière. Beschermen bovendien tegen verlies van vocht.

Een anti-aging serum is geen wondermiddel dat rimpels wegtovert. Het is wel een effectief middel om verdere veroudering van de huid tegen te gaan. Deze behoudt de natuurlijke uitstraling van je teint. Bij regelmatig gebruik kan het uiterlijk door het serum voor de rijpere huid wat vlakker worden en kunnen fijne rimpels er wat milder uitzien. Sommige producten beschikken over een extra UV-filter of laten een lichte gloed achter.

Waarom de huid een serum tegen rimpels nodig heeft

Veroudering van de huid heeft verschillende oorzaken en begint al tussen het twintigste en dertigste levensjaar. Uiterlijke invloeden, zoals vrije radicalen, luchtvervuiling en uv-straling beschadigen de huidcellen en deze moeten daardoor heel vaak regenereren. In de loop der jaren zwakt dit proces verder af. Een anti-aging serum met antioxidanten en vitamines kan je huid ondersteunen bij de regeneratie.

De tand des tijds stopt ook niet de lichaamseigen productie van collageen. Dit eiwit is verantwoordelijk voor de elasticiteit. Al vanaf het 30e levensjaar neemt de synthese van collageen af en vormen zich de eerste rimpels rond de mond en de ogen. Ook hier helpt een serum tegen rimpels met geconcentreerde vitaminen. Ook stimuleren ze de productie van collageen en voorkomen ze verdere rimpelvorming.

Vochtgebrek is een reden waarom de teint aan uitstraling verliest. Bovendien vormen zich daardoor de zogenaamde droogheidsrimpels. Om die reden is het belangrijk dat jouw anti aging serum ook vocht afgeeft. Bestanddelen, zoals hyaluronzuur of panthenol zorgen er tegelijkertijd voor dat het vocht aan de huid gebonden blijft. Ceramide versterkt de huidbarrière en voorkomt dat vocht snel weer verloren gaat.

Zo gebruik je antirimpelserum

Een serum voor de rijpere huid is sterk geconcentreerd. Om die reden heb je maar weinig druppels nodig. Na de dagelijkse reiniging verdeel je het anti-aging serum in je gezicht en masseert het zachtjes met je vingers in. Laat het rond 10 minuten intrekken – de perfecte gelegenheid voor een kleine rustpauze. Daarna breng je nog wat hydraterende crème op. Zo start je de dag met een optimaal verzorgde huid!