Reinigingsgel

120 Artikel
3008
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Reinigingsgel – waardevolle tips voor het dagelijkse gebruik

Het reinigen van je gezicht behoort tot de dagelijkse gezichtsverzorgingsroutine. We wassen het gezicht met een goede reinigingsgel en bereiden de huid vervolgens voor op de verdere verzorging. Toch kun je bij het gebruik van gezichtsreinigingsgels ook dingen verkeerd doen. We laten je zien waar je op moet letten, zodat de huid profijt heeft van de verzorgingsproducten.

Welke reinigingsgel is geschikt voor welk huidtype?

Make-up en vuildeeltjes kunnen de gezichtshuid in de loop van de dag belasten. Daarom is het heel belangrijk om de huid iedere avond zo goed als mogelijk te reinigen. Dat lukt het beste met een reinigingsgel voor het gezicht. Aangezien er inmiddels verschillende reinigingsgels zijn, geven wij een paar waardevolle tips voor het juiste gebruik.

  • Reinigingsgels voor normale huid: Voor de normale huid is een milde wasgel of een zachte reinigingsmelk zinvol. Door toevoeging van lauw water verwijderen de verzorgingsproducten ongewenste resten. De huid voelt verzorgd en ontspannen aan.
  • Reinigingsgel voor droge huid: Droge huid heeft een intensieve verzorging nodig. Daarom moet je in dat geval een reinigingsproduct op oliebasis gebruiken. Maak echter geen gebruik van gels die alcohol bevatten. Deze hebben de neiging om de huid te irriteren en nog meer uit te drogen.
  • Reinigingsgel voor vettige huid: Een lichte en antibacteriële reinigingsgel is de juiste keuze bij een vettige huid. De producten hebben speciale werkzame stoffen die de huid reinigen en kalmeren. Het gezicht ziet er daardoor helderder en meer ontspannen uit.
  • Reinigingsgel voor gevoelige huid: Een gevoelige huid heeft een verzorgingsproduct zonder alcohol of geurstoffen nodig. Met pH-neutrale ingrediënten heeft een milde wasgel de voorkeur.

Als je niet zeker weet of je het juiste product hebt geselecteerd, kun je een kleine test uitvoeren. Gebruik een reinigingsgel en bekijk je huid. Als de huid verzorgd en zacht aanvoelt is het product geschikt voor het huidtype. Als de huid echter gespannen en geïrriteerd aanvoelt, is het verzorgingsproduct te agressief.

De beste manier om reinigingsgel te gebruiken

Voor een goede gezichtsreiniging zijn slechts een paar stappen nodig. Het is belangrijk de huid zorgvuldig te reinigen en te zuiveren. Bereid de huid voor op de verzorging. Wie make-up gebruikt moet iedere avond de make-up van de huid verwijderen. Alleen op die manier kan de gezichtshuid ‘s nachts herstellen.

Tip 1: doe een beetje reinigingsgel in je handpalm. Verdeel het product met cirkelvormige bewegingen op je gezicht. Nadat je alle delen van de huid hebt verzorgd, kun je de wasgel met lauw water verwijderen. Het water mag absoluut niet te warm zijn. De huid kan dan sterk reageren en uitdrogen. Dep nu voorzichtig de huid af met een schone handdoek. Stevig wrijven is niet goed. Dat beschadigt de opperhuid en veroorzaakt roodheid van de huid.

Tip 2: zuiver de huid na het reinigen. Goed gezichtwater of tonic stimuleert de doorbloeding van de gezichtshuid. Als je wilt, kun je na afloop een verzorgende nachtcrème gebruiken. Hou natuurlijk ruim afstand tot je ogen en mond bij alle stappen.

Tip 3: gebruik geen normale zeep voor het reinigen van je gezicht. Deze zeep is over het algemeen bedoeld voor handenwassen en niet voor de gevoelige gezichtshuid.

Reinigingsgel bij parfumdreams kopen

Gezichtsreinigingsgel is een waardevolle begeleider voor het dagelijks leven. Daarom zijn er in ons assortiment verschillende producten. Zo is er voor de behoeften van ieder huidtype de bijpassende gel. De huid voelt na afloop niet alleen schoon aan, maar ook heerlijk verzorgd - voor huid die er elke dag stralend en gezond uitziet.