Double cleansing – wat doet dat voor je huid?

Wellicht klinkt het begrip double cleansing je bekend in de oren en ben je benieuwd wat het precies inhoudt. De methode beschrijft een zeer intensieve huidreiniging die in twee stappen plaatsvindt. Double cleansing is perfect om resten zonnebrand of make-up grondig te verwijderen en je huid daarna voor te bereiden op de aansluitende verzorging. Ontdek hier wat double cleansing precies is en hoe je dit reinigingsritueel goed uitvoert.

04 January 2023 • 3 min. Leestijd

Wat is double cleansing?

Bij double cleansing reinig je jouw huid in twee stappen. In de eerste stap wordt gebruikgemaakt van een oliehoudende gezichtsreiniging. Daarna ga je verder met gezichtsreiniging op waterbasis. Door deze handige combi kun je zowel in water als in vet oplosbare stoffen effectief van je huid verwijderen.1

Voor welke huidtypes is deze methode geschikt?

Deze methode is geschikt voor alle huidtypes, omdat je de betreffende verzorgingsproducten individueel selecteert. De meeste producenten vermelden in de productbeschrijving of de gezichtsreiniger geschikt is voor de vette, droge, normale of gemengde huid. Als je het op veilig wilt spelen, gebruik dan bij double cleansing producten voor de gevoelige huid.

Hoe vaak kun je double cleansing gebruiken? Bij producten die passen bij je huidtype en eventuele huidproblemen kun je deze methode dagelijks toepassen.2

Waarom werkt deze methode zo goed?

Double cleansing biedt de volgende voordelen:

  • een zeer effectieve reiniging voor je huid
  • zowel oliehoudende als in water oplosbare stoffen worden van je huid verwijderd
  • de meeste producten die geschikt zijn voor double cleansing bevatten verzorgende werkzame stoffen die je huid al tijdens de gezichtsreiniging hydrateren en van voedingsstoffen voorzien
  • een grondig gereinigde huid kan de verzorging die daarop volgt beter opnemen

Hoe werkt double cleansing?

Zoals eerder vermeld, voer je een double cleansing in twee stappen uit. Bij de eerste stap hoort de huidreiniging met een reinigingsolie of een wascrème op oliebasis. Zo bevrijd je jouw huid op milde wijze van overtollig talg, make-up en zonnebrandcrème of andere vette cosmeticaresten. Bij de tweede stap gebruik je een gezichtsreiniger op waterbasis. Dat kan zo nu en dan ook een zuiverende peeling zijn. Je kunt met deze producten dode huidcellen, zweetresten en fijne vuildeeltjes effectief van je huid verwijderen. Zo verkrijg je een verzorgde huid met diep gereinigde poriën. De reiniging bereidt je huid voor op een goede nachtrust of op de opname van de regenererende, verzorgende en beschermde bestanddelen van je dagverzorging.3

Welke producten kun je met elkaar combineren?

Hier lichten we toe welke producten geschikt zijn voor double cleansing. Cosmeticaproducenten bieden vaak perfect op elkaar afgestemde productlijnen aan waarmee je heel eenvoudig een compleet verzorgingsritueel kunt uitvoeren:

de milde reinigingscrème Cera Repair Cera Cleanser Cream To Foam van Biotherm begint te schuimen bij contact met water en verwijdert make-upresten, stof en vuildeeltjes grondig van je gezicht. Gebruik dit product voor de eerste stap van je double cleansing. Combineer deze daarna met bijvoorbeeld de Biosource 24h Hydrating & Softening Toner van Biotherm. De milde, verzorgende reiniging is geschikt voor de droge tot gevoelige huid. De zeer grondige reiniging bereidt je huid perfect voor op de daaropvolgende verzorging. Deze voelt soepel aan en heeft een jeugdig frisse glow.

Geniet met de innovatieve verzorgingsproducten van Kiehl's van een effectieve en milde double cleansing. Gebruik bij de eerste stap de Ultra Facial Cleanser die als alcoholvrije reinigingsgel voor alle huidtypes geschikt is. De pH-neutrale formule en de geselecteerde bestanddelen beschermen je natuurlijke huidbarrière en hydrateren je huid intensief tijdens de reiniging. Zuiver je huid daarna met de Ultra Facial Toner. De zuiverende en milde alcoholvrije gezichtsverzorging verzorgt je huid intensief en zorgt ook voor hydratatie. Dit product zorgt bovendien dat ook de laatste resten make-up en vuil van je huid verwijderd worden.

Meer producten voor double cleansing

Peelende gezichtsreiniging:

De zeer effectieve Life Plankton Mild Creamy Peel van Biotherm verwijdert de kleinste onzuiverheden op milde en grondige wijze. Evenzo stimuleren de bestanddelen ervan de natuurlijke regeneratie van de huid en wordt bij een vette huid via squalaan de talgproductie gereguleerd.

Biotherm

Mild Creamy Peel

Life Plankton

€ 21,99

2-fasen reiniger:

De innovatieve Biosource Total Renew Oil van Biotherm verwijdert zelfs waterproof oogmake-up in één keer – op milde en effectieve wijze. De diepe reiniging zorgt dat onzuiverheden en fijn stof grondig van je huid worden verwijderd. Deze olie voor double cleansing reguleert de talgproductie van je huid op natuurlijke wijze en voorziet de huid van voedende en regenererende werkzame stoffen.

Biotherm

Total Renew Oil

Biosource

€ 22,99

Samenvatting

Zoals je ziet, is double cleansing perfect om een stralend zuivere huid te behouden. Deze effectieve gezichtsreiniging is bovendien geschikt voor alle huidtypes. Een onzuivere en naar acne neigende huid kan er perfect mee worden verzorgd. Als je voor een milde gezichtsreiniger gaat, kan ook de droge of gevoelige huid van double cleansing profiteren. Probeer deze slimme reinigingsmethode het beste meteen uit. Zo kun je meteen genieten van beter uitziende huid en langdurig een jeugdige uitstraling behouden. Ontdek nu het uitgebreide assortiment van parfumdreams met exclusieve verzorgingsproducten voor je dagelijkse gezichtsreiniging!

Misschien vind je dit ook leuk