Cellulitis creme

35 Artikel
35
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Anticellulite: crème, olie en serums tegen sinaasappelhuid

Gezonde voeding, voldoende slaap en veel sporten behoren tot de effectiefste middelen tegen sinaasappelhuid. Ze houden het bindweefsel strak en kunnen daardoor cellulitis verminderen. De anti-celluliteproducten uit het assortiment van parfumdreams zijn handige hulpmiddelen die het huidbeeld bij regelmatig gebruik moeten verbeteren. Ze bevatten met name bestanddelen die de huid verstevigen en hydrateren.

Hoe ontstaat cellulite?

Cellulite of sinaasappelhuid komt vooral voor op de bovenbenen en billen. Maar je kunt het ook op de borst, buik of bovenarmen krijgen. Het ontstaat vooral bij vrouwen, omdat die van nature zwakker bindweefsel hebben dan mannen.

Ook draagt het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen in belangrijke mate bij aan het ontstaan van cellulite. Het stimuleert de bindweefselcellen om enzymen te produceren die de collageenvezels afbreken. Daardoor slaan vrouwen op die specifieke plaatsen meer vet en vocht op. De karakteristieke bobbeltjes en putjes ontstaan wanneer sterk gevulde vetcellen zich door het bindweefsel omhoog duwen naar het oppervlak van de huid. Door de verandering van de bindweefselstrengen en het onderhuidse vetweefsel worden de vetkamers duidelijker zichtbaar.

Helpen crèmes tegen cellulite echt?

Reeds aanwezige cellulite kun je niet gewoon met crème wegsmeren. Dat komt vooral doordat de werkzame stoffen in crèmes, gels en serums niet tot in de diepere huidlagen doordringen, waarin de bindweefselzwakte ontstaat. Je kunt het huidbeeld echter verbeteren met een combinatie van regelmatig bewegen, gezonde, vetarme voeding en een goede anti-cellulitis crème.

Cellulite verminderen met de juiste verzorging

Anti-cellulite-crèmes bevatten verzorgende, hydraterende bestanddelen die de huid strakker maken. Daardoor biedt de huid meer weerstand tegen het vetweefsel.

Gebruik je de crème tegen cellulitis regelmatig in combinatie met een lichte pluk- en kneedmassage, dan kan dat de huid gladder maken, zodat de sinaasappelhuid er beter uit gaat zien. Een zekere mate aan beweging en gezonde voeding ondersteunen dit effect. De producenten gebruiken verschillende werkzame stoffen in hun anti-cellulitis producten:

  • Algen: zorgen voor een intensieve hydratatie van de huid
  • Aloë vera: hydrateert de huid en stimuleert de lymfestroom
  • Chili: maakt de huid steviger
  • Dong Quai (engelwortel): heeft een verstevigende, verjongende werking
  • Klimop: stimuleert de doorbloeding en maakt de huid stevig en soepel
  • Ginseng: bevat plantaardige androgenen, die tegenhangers zijn van de cellulitebevorderende oestrogenen en de vetafbraak kunnen ondersteunen
  • Coffeïne: heeft een verstevigende, vochtafdrijvende werking, kan de afbraak van vetten bevorderen en de doorbloeding verbeteren
  • Mineralen: houden een gezonde stofwisseling in stand, ontzuren het weefsel en voorkomen problemen met de stofwisseling
  • Retinol: versterkt het bindweefsel en stimuleert de collageenproductie

Naast de crèmes tegen cellulitis die de huid opvullen en verstevigen, zijn er ook peelings met zeezout of koffie. Deze verwijderen op milde wijze dode huidcellen en laten de huidstructuur er fijner uitzien.

Gebruik van de cellulitis creme

Voor een blijvend effect breng je het verzorgende product dagelijks een- tot tweemaal aan. Masseer de cellulitis crème in cirkelvormige bewegingen in. De massage stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat het lichaam het in de cellen opgehoopte vocht gemakkelijker kan afvoeren. Een droge borstelmassage voor het gebruik van de anti cellulite crème stimuleert de stofwisseling en de bloedsomloop. Daardoor kan de huid de werkzame stoffen beter opnemen.