Mega Summer Sale: tot **75%*** korting op veel artikelen

Menu

Parfumdreams

Badsponzen: wellness voor thuis

Badsponzen en douchesponzen zijn een fantastisch wellnessproduct voor een douche of bad gewoon bij je thuis, want ze hebben allerlei positieve effecten:

  • Je kunt je douchegel of zeep er goed mee laten schuimen en daardoor beter over je lichaam verdelen.
  • Het enigszins ruwe oppervlak van de badspons werkt als een scrub, zodat je dode huidcellen kunt verwijderen. Zo reinig je je huid grondig en voorkom je onzuiverheden.
  • Door de huid met de spons te masseren wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor je huid er op de langere termijn strakker uit kan gaan zien. Bovendien kan je huid daardoor beter verzorgingsproducten opnemen.

Badsponzen zijn er zowel van synthetische als hoogwaardige natuurlijke materialen, zoals:

  • Luffa: de massagesponzen zijn de gedroogde vruchten van de luffaplant.
  • Konjac: uit de wortel van de konjacplant worden konjacsponzen gewonnen.
  • Natuursponzen: deze sponzen komen uit de zee, lijken op koraal en groeien op de zeebodem – hoofdzakelijk in de Middellandse Zee.

Synthetische badsponzen: wat is daar het voordeel van?

Een scrubspons van synthetische vezels is vaak gemaakt van badstof of microvezels. Deze sponzen zijn vaak felgekleurd en kunnen een mooi accent in je badkamer zijn. Ze hebben soms twee verschillende oppervlakken en kunnen daardoor voor verschillende doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld het gezicht en het lichaam. Er zijn ook synthetische varianten met een lange steel, zodat je bijvoorbeeld ook goed bij je rug kunt.

Een soepelere huid dankzij scrubsponzen

Omdat je met een badspons zeep en douchegel beter kunt opschuimen, heb je daar minder van nodig. Zo bespaar je op de langere termijn geld en ook is het duurzamer. Bovendien wordt het effect intensiever door het opschuimen en scrubben, waardoor je huid de verzorgende bestanddelen nog beter kan opnemen. Met een milde douchegel kun je de natuurlijke barrière van de huid beschermen.

Bad- en douchesponzen: hier moet je bij het gebruik op letten

Sponzen kunnen bronnen van bacteriën worden, als je ze niet goed schoonmaakt. De dode huidcellen kunnen zich er immers in ophopen en door het vochtige en warme klimaat in de badkamer kunnen er bacteriën ontstaan en zich vermeerderen.

Je moet je massagespons daarom na ieder gebruik grondig uitspoelen om zo de huidresten uit de spons te spoelen. Anders verspreid je bij ieder volgend gebruik bacteriën over je lichaam, wat tot huidirritatie kan leiden. Ook moet je erop letten dat je de spons niet gebruikt voor je intieme zone of dat je daarvoor een andere spons gebruikt dan die waarmee je de rest van je lichaam wast. Dat is eveneens ter bescherming tegen bacteriën en kiemen.

Hoe vaak moet je een nieuwe badspons kopen?

Gemiddeld dien je je bad- of douchespons na drie maanden te vervangen. Ook al ziet hij er dan nog goed uit, het risico is te groot dat hij na regelmatig gebruik een superspreader van bacteriën wordt. Begint hij al eerder niet meer zo prettig te ruiken, dan moet je hem meteen weggooien en een nieuwe badspons kopen.

De juiste badspons voor jou: bij parfumdreams

Haal het wellnessgevoel in huis en verwen je huid met een douchespons. Gewoon douchen wordt zo een wellnessmoment. Ontdek verschillende bad- en douchesponzen bij parfumdreams, die garant staan voor een schone en zachte huid.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

*De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 17-07-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube