Bestseller

Jean Paul Gaultier Parfum

1153
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Jean Paul Gaultier parfums: sensualiteit voor iedereen

Jean Paul Gaultier staat voor een persoon en een merk – beide zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. De Franse modeontwerper Gaultier heeft een van de bekendste modebedrijven ter wereld opgericht en stond met zijn creaties decennialang steeds weer in de spotlights. Ook de parfums van Jean Paul Gaultier zijn bekend en de karakteristieke flacons in de vorm van een mannen- of vrouwenlichaam kent vrijwel iedereen.

De in 1952 geboren Jean Paul Gaultier heeft geen officiële opleiding tot modeontwerper gedaan. Hij stuurde in 1970 modeontwerpen naar de bekende ontwerper Pierre Cardin, die zo enthousiast was dat hij Gaultier aanstelde als assistent. Vanaf dat moment kwam zijn carrière van de grond en al in 1976 presenteerde hij zijn eerste eigen collectie. Gaultier staat voor extravagante haute couture, die in het dagelijks leven vrijwel niet te dragen is, maar veel van zijn casual designs, zoals het matrozenshirt, zijn nog steeds aanwezig in het huidige modebeeld.

JPG parfum: dat zijn de bekendste geuren van de ontwerper

Vanaf 1993 begon Jean Paul Gaultier ook parfum te maken. Eerst introduceerde hij een Jean Paul Gaultier damesgeur, die later werd verkocht onder de naam Classique. In 1995 kwam de mannelijke variant op de markt, de herengeur Le Male. Beide geuren zijn nog steeds te koop in hun iconische flacons in de vorm van een mannen- of vrouwenlichaam.

De signatuurgeuren hebben een sterke symbolische kracht, want de vorm van de flacon is gebaseerd op een symboolfiguur: de matroos. Mannelijk en sexy, maar daarbij niet overeenkomend met een traditionele visie op mannelijkheid, drukken de herengeuren van Jean Paul Gaultier met zoete en kruidige noten al dertig jaar lang hun stempel op de wereld van het parfum.

De collectie parfums van Jean Paul Gaultier is klein maar fijn en overtuigt door de klassiekers. Deze worden af en toe ook in nieuwe edities uitgebracht, zoals de Pride-editie van de geur Le Male. Noten van yuzu, lichte houtsoorten en neroli geven dit parfum zijn bijzondere karakter en maken hem een geur die voor diversiteit staat. Een tikje zoet, een tikje kruidig – een parfum voor alle geslachten. Ook de flacon met regenboogelementen is een statement en dient als collector's item.

Koop parfum van Jean Paul Gaultier: bestel het heel eenvoudig online bij parfumdreams.de

Wat je ook zoekt: Jean Paul Gaultier eau de parfum of eau de toilette – de keuze bij parfumdreams is groot. Wie op zoek is naar Gaultier parfums vindt hier wat hij of zij zoekt. Als cadeau voor iemand anders of ook voor jezelf – de Gaultier parfums hebben karakter en staan voor sensualiteit en verleiding.