Yves Saint Laurent Parfum

5437
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Parfum van Yves Saint Laurent: Parijs doet de groeten

Onze reukzenuwen zijn direct verbonden met onze hersenen. Daarom kan iedere geur binnen luttele seconden bepaalde gevoelens opwekken. Geen wonder dat alle grote modeontwerpers hun eigen geuren creëren. Yves Saint Laurent leeft bijvoorbeeld voort in zijn parfums en betovert ons met zijn genie; een vleugje Parijs, waar we ook zijn.

YSL parfum en het prille begin

Yves Saint Laurent was de eerste ontwerper in Parijs die de peperdure haute couture betaalbaar maakte voor gewone stervelingen met een prêt-à-porter lijn. Een van zijn trouwste klanten was Catherine Deneuve, voor wie hij filmkostuums ontwierp.

In 1977 verscheen het eerste Yves Saint Laurent parfum onder de naam Opium, dat voor de nodige krantenkoppen zorgde. In de VS eisten inwoners van Chinese afkomst een publieke verontschuldiging voor zijn ongevoeligheid jegens de Chinese geschiedenis. Dit was aan dovemansoren gericht bij YSL: voor de Amerikaanse launch-party in 1978 huurde hij een zeilschip met de naam Peking, dat was opgeluisterd met een reusachtige Boeddha.

De schandalen rond Opium maakten wereldwijd nauwelijks indruk op vrouwen, die een duidelijke voorkeur hadden voor dit Yves Saint Laurent parfum. Ook vandaag nog behoort Opium tot de populairste parfums wereldwijd.

Koop YSL Parfum

Inmiddels zijn er talrijke Yves Saint Laurent parfums, die heel geliefd zijn:

  • Ysl Black Opium: een stuk rebelser dan het origineel is het YSL parfum Black Opium, dat de vrouw van vandaag representeert. Vrouwelijke sensualiteit en speelse extravagantie gaan hand in hand bij dit parfum. Krachtige koffiebonen verenigen zich met warm sandelhout en krachtig cederhout. Patchouli, jasmijn en oranjebloesem kunnen daarbij hun feminiene dans opvoeren, een geur van fascinerende complexiteit.
  • Ysl Mon Paris: Dit onmiskenbare YSL parfum belichaamt de stad der lichtjes en straalt lust en passie uit. Fruitige peer, framboos, aardbei en bergamot voegen frisse accenten toe aan de topnoot, terwijl pioenroos en jasmijn voor gebalde vrouwelijkheid in de hartnoot zorgen. Deze geur van Yves Saint Laurent behoort tot de zogenoemde Chypre parfums, die de legendaire François Coty heeft ontwikkeld. Daartoe behoren geuren met een frisse topnoot, een bloemrijke hartnoot en een basisnoot van hout en mos.
  • Ysl Y: Dit Yves Saint Laurent parfum voor mannen is een van de Fougère parfums, een parfumfamilie die vernoemd is naar het parfum Fougère Royale uit het jaar 1882. Jeneverbes en salie gaan hand in hand met bergamot en gember, met aan het slot een krachtige basisnoot van wierook, tonkaboon en amber. Deze YSL geur weerspiegelt het minimalisme dat ook de strakke flacon uitdrukt: Alleen het beste is goed genoeg.

Koop parfum en cosmetica van Yves Saint Laurent bij parfumdreams

Het merk Yves Saint Laurent staat niet alleen voor geuren met een sterk karakter, maar ook voor allerlei cosmetische producten. Of het nu gaat om make-up of verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam: het assortiment van YSL bij parfumdreams is reusachtig en biedt voor ieder wat wils.