Nachtcrème

222 Artikel
3549
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Nachtcrème – 's avonds aangebracht, 's morgens beloond

De optimale nachtverzorging is het puntje op de i van je beautyroutine. Je huid presteert immers het best als jij lekker ligt te slapen. De juiste nachtcrème helpt daarbij vrije radicalen te weren, huidcellen te herstellen en de collageenproductie te stimuleren. De tijd die je 's avonds in huidverzorging investeert, betaalt zich 's ochtends dubbel en dwars terug. Bovendien is de huidbarrière tijdens de slaap bijzonder ontvankelijk voor de waardevolle bestanddelen van een nachtcrème:

  • Retinol: is een vorm van vitamine A die direct in je huidcellen werkt. Het zet het herstel in gang en werkt als een antioxidant. is een door het lichaam geproduceerde stof die grote hoeveelheden water kan binden. Dit maakt het een geheim wapen op het gebied van hydratatie. Daarom vind je hyaluronzuur vooral in nachtcrèmes voor de droge huid.
  • Ceramiden: dit zijn speciale vetten die de natuurlijke huidbarrière versterken en in stand houden. Hierdoor is de huid minder gevoelig voor schadelijke invloeden van buitenaf. Ceramiden zijn niet alleen een verrijking in nachtcrèmes.
  • Q10: kan in combinatie met andere vitaminen een vale teint voorkomen en natuurlijke huidveroudering tegengaan. De antioxiderende eigenschappen beschermen de huidcellen tegen vrije radicalen.

Zorg voor voldoende slaap! Dit is niet voor niets een van de vaakst gehoorde beautytips. Een optimale nachtcrème is een echte boost voor je huid. Dit komt omdat de huidcellen effectief worden ondersteund bij het intensieve herstelproces. Daarom zijn deze producten vaak rijker dan normale dagverzorgingsproducten en mogen ze in geen enkel badkamerkastje ontbreken.

Nachtcrème kopen bij parfumdreams – zo vind je jouw favoriet

Huidverzorging is iets heel persoonlijks. Daarom zijn er talloze nachtcrèmes met verschillende actieve bestanddelen op de markt – gemaakt voor de meest veeleisende huid en afgestemd op verschillende behoeften. Wanneer je voor je nachtcrèmeeen nieuw merk kiest, moet je goed opletten hoe je huid erop reageert om uit te zoeken wat de perfecte verzorging voor jouw huid is.

Heb je al goede ervaringen met een merk? Neem dan een kijkje bij het assortiment van parfumdreams. Hier kun je gemakkelijk nagaan of je favoriete merk ook een nachtcrème heeft. Is dit niet het geval, dan kun je altijd naar hartenlust rondkijken en je nieuwe favoriet vinden. Gebruik gewoon de volgende criteria.

Je nachtcrème moet in de eerste plaats afgestemd zijn op je huidtype. Voelt je huid 's ochtends vaak ruw aan en ziet deze er wat gerimpeld uit? Ga dan voor een nachtcrème voor de droge huid. Als je de eerste rimpels effectief wilt tegengaan, is een nachtcrème met retinol een goede keuze. Voor de rode en gevoelige huid is een natuurlijke nachtcrème met verzachtende, plantaardige bestanddelen geschikt.

Zo breng je je nachtcrème aan

Zelfs de allerbeste nachtcrème levert geen resultaten op als je deze niet op de juiste manier aanbrengt. Maak eerst je gezicht grondig schoon. Of je daarbij een reinigingsmelk of liever een reinigingsgel gebruikt is aan jou. Belangrijk is dat er geen make-upresten meer zichtbaar zijn. Breng de nachtcrème vervolgens aan op je voorhoofd, neus en kin en masseer deze zachtjes in. Nu ben je klaar voor de nacht – en tegelijkertijd om je huid het maximum aan verzorging te geven.