Haarpasta voor mannen

27 Artikel
145
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haar paste voor mannen: Haarstylingproducten voor extra model, structuur en hold

De haar paste is op bad hair days een van de belangrijkste producten. Het product maakt het haar steviger, geeft het meer structuur en zorgt voor een natuurlijke finish. De allrounder onder de haarstylingproducten heeft een vaste textuur, maar is toch erg flexibel. Je kunt er in een handomdraai krullend, kroezend en glad haar mee stylen. Deze haar paste voor mannen is bovendien perfect om een nonchalante, verwarde surferlook of out-of-bed-look te accentueren.

Wat is haar paste voor mannen?

De haar paste biedt echt uitkomst tijdens bad hair days. Het product maakt het haar steviger, geeft het meer structuur en zorgt voor een natuurlijke finish. De allrounder onder de haarstylingproducten heeft een vaste textuur, maar is toch erg flexibel. Je kunt er in een handomdraai krullend, kroezend en glad haar mee stylen. Deze haar paste voor mannen is bovendien perfect om een nonchalante, verwarde surferlook of out-of-bed-look te accentueren.

De haar paste voor mannen combineert de sterke hold van een pomade met de textuur van styling clay en de natuurlijke finish van een stylingcrème. Het is een echte allrounder die vooral zorgt dat kapsels met kort of middellang haar beter houden en structuur krijgen. De paste zorgt dat je bepaalde lengtes makkelijker in model kunt brengen en houdt rebels haar in bedwang. Haar paste of haarpasta is geschikt voor verschillende haarstructuren en zorgt vooral bij glad, golvend en krullend haar voor definitie. Tegelijkertijd wordt de look gefixeerd.

Naast varianten met voedende oliën die het haar verzorgen en voor een gezonde glans zorgen, zijn er ook speciale matte pastes voor het haar. Deze zorgen voor een matte, natuurlijk ogende finish. Het haar krijgt er een flexibele hold van en is makkelijk in model te brengen. Zo kun je je kapsel met je vingers of een kam op elk gewenst moment opnieuw stylen.

Waar letten mannen op bij de keuze van een haar paste?

Haar paste is verkrijgbaar voor verschillende haarlengtes en haartypen. Het gros van de producten kan zonder moeite gladde haarstructuren stylen. Bij haar dat golft, krult of kroest kunnen pastes met een sterke hold je erbij helpen om weerbarstig haar in te tomen. Producten met verzorgende oliën zijn geschikt voor dik of lang haar. Ze hydrateren het haar en zorgen voor een gezonde glans.

Mannen met dun haar gaan vaak voor een paste die het haar wat dikker maakt, meer dichtheid geeft en voller laat ogen. Dat geeft het kapsel meer volume. Bij de selectie van haar paste zijn vier dingen van belang:

  • Hold: een nonchalante out-of-bed-look kun je creëren met een paste met flexibele of gemiddelde hold. Doordat het product zo flexibel is, kun je je haar op elk gewenst moment opnieuw stylen. Haar paste met een sterke of zeer sterke hold is geschikt voor kapsels die meer definitie en structuur vereisen.
  • Finish: al naargelang het product zorgt haar paste voor een lichte glans of een matte finish. Het laatste effect kun je creëren met een speciale matte haar paste.
  • Geur: bij veel mannen geeft de geur van het product de doorslag. Onder de favoriete haar pastes scharen zich naast de reukloze varianten ook de pastes die een subtiel vleugje citrusnoten, munt, kokos, vruchten of tabak verspreiden.
  • Formulering: oliehoudende producten voeden en verzorgen het haar. Ze zorgen voor een lichte glans en bieden een sterke hold. Formuleringen op basis van water voorkomen dat je haar er vet of plakkerig uitziet. Ze zijn makkelijk uit te spoelen en hebben een licht matterend effect.

Zoek je nog een product dat je haar niet alleen in model kan houden, maar ook intensief verzorgt? Dan komen vooral haar pastes voor mannen in aanmerking die natuurlijke vetten, oliën en was bevatten. De varianten met bijenwas of lanoline zijn erg populair. Ze zorgen voor soepel haar dat extra glanst. Glycerine bindt vocht en voorkomt pluizig haar. Ricinusolie houdt dankzij de antimycotische en antibacteriële eigenschappen de hoofdhuid gezond. Bij toevoeging van uv-bescherming wordt het haar beschermd tegen beschadiging als gevolg van sterke zonnestraling. Vind de juiste haar paste bij parfumdreams!

Voor een perfecte styling: koop haar paste bij parfumdreams

Haar paste voor mannen kan in droog of vochtig haar worden aangebracht. Als je het aanbrengt op nat haar, dan zorg je voor een sterkere hold en meer structuur. Bij het aanbrengen op droog haar krijgen bepaalde delen of lokken meer definitie. Om het haar makkelijk te kunnen stylen is van belang dat je je haar net hebt gewassen. Doe een klein beetje ter grootte van een muntje van 10 cent op je hand en wrijf het toefje tussen je handpalmen. Door de warmte wordt het product soepeler. Zo verdwijnen eventuele samengeklonterde delen en kan de paste makkelijker worden verdeeld.