Poeder

147 Artikel
1017
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Poeder – snel glanzende delen van de huid matteren

Een beetje poeder op het voorhoofd, de neus en de kin matteert de huid en vermindert onregelmatigheden. Het zorgt voor een fijnere teint die de huid egaler laat ogen. Poeder beschermt je echter niet alleen tegen een glanzende gezichtshuid. Het fixeert ook make-up en zorgt dat deze langer blijft zitten. Naast los poeder heb je ook de keuze uit compact poeder en poederparels. Je kunt bij het aanbrengen het beste een paar tips en trucjes ter harte nemen, zodat het poeder ook perfect zit.

Vind voor elk huidtype heel eenvoudig het juiste poeder

Het ene poeder is het andere niet. Er zijn tal van producten die ook in verschillende kleurnuances verkrijgbaar zijn. Verder biedt het breed gewaaierde spectrum een passend poeder voor elk huidtype als make-up.

  • Los poeder: deze variant is bekend als de klassieker onder de poederproducten. De textuur is fijn en het poeder kan perfect met een penseel, kwast of een sponsje worden aangebracht. Gebruik telkens een klein beetje poeder en verdeel het gelijkmatig over het gezicht. Het poeder zorgt voor een gladde finish en vermindert een gladde huid. Het heeft een licht dekkend effect en oogt daarbij niet als een masker. Het eindresultaat oogt altijd natuurlijk.
  • Compact poeder: het poeder komt bij dit product in geperste vorm. Het kan net zo goed met een kwast als met een sponsje worden aangebracht en zorgt zo voor een totaalbeeld dat er goed uitziet. Dit poeder is vaak voorzien van een geïntegreerde spiegel in het poederdeksel. Dat maakt het product perfect voor onderweg.
  • Poederparels: poederparels zijn een geslaagde combi van geperst poeder en los poeder. Het product kan door de kleine parels makkelijk met een kwast worden opgenomen. De wrijving zorgt dat het poeder zicht met de kwast mengt, waardoor het makkelijk op de huid aan te brengen is.

Vaak is er maar een klein beetje poeder als make-up nodig voor de finishing touch van het gezicht. Gezichtspoeder kan worden gebruikt als finish of om make-up op te frissen en maakt je look helemaal af zonder de poriën te verstoppen of cakey te ogen.

Poeder in een handomdraai aanbrengen

De meeste poederproducten bestaan uit talk, zetmeel, kaolien, oxiden en enkele kleurpigmenten. De samenstelling is simpel, maar het effect is groots. Matterend poeder kan de huid egaler laten ogen, terwijl lichtreflecterend poeder voor een glowy finish zorgt. Poeder heeft als voordeel dat het grove poriën geheel kan bedekken en vlekken kan camoufleren. Zelfs roodheid kun je laten verdwijnen, zodat je look fris en egaal oogt.

Voor het aanbrengen kun je het beste een klein beetje poeder op een penseel of kwast doen en eventueel overtollig poeder ervanaf kloppen. Zo belandt er niet te veel poeder op de huid en kun je alles optimaal doseren. Beweeg de kwast of het sponsje van je neus naar buiten toe en van boven naar onder. Zo breng je voldoende poeder op alle delen van het gezicht aan zonder dat er haartjes gaan opstaan.

Tip: een kwast of poedersponsje zijn het beste geschikt voor het aanbrengen van een optimale dosis poeder. Mocht er toch op een vette of glanzende huid poeder terechtkomen, dan is het aan te raden om een wattenschijfje te gebruiken. Gebruik elke keer een nieuw wattenschijfje, zodat bacteriën geen kans krijgen zich in het poeder te nestelen.

Bestel poeder heel eenvoudig online bij parfumdreams

Er zijn tal van poedervarianten van diverse merken verkrijgbaar. Voor een goed beeld van hoe veelzijdig poeder is, biedt parfumdreams een uitgebreid assortiment met uiteenlopende poeders. Zo kun je een poeder vinden dat perfect is afgestemd op jouw wensen en je zo in je dagelijkse make-upritueel kunt opnemen. Voor een fraaie finish die de huid fijn en natuurlijk laat ogen.