Zonnebrandcrème

118 Artikel
805
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Waarom is zonnebrandcrème voor het gezicht zo belangrijk?

Je huid krijgt de meeste zon niet tijdens de vakantie, maar in het dagelijks leven. Steeds als je door de stad slentert, of op het terras van een café zit, of een middag in het park doorbrengt, is je gezicht blootgesteld aan de zon. Zelfs bij bewolkt weer, is de zon aanwezig en daarmee ook de uv-straling.

Uv-straling zorgt niet alleen voor voortijdige veroudering van de huid en zonnebrand, maar ook voor de ontwikkeling van ernstige huidbeschadiging of zelfs huidkanker. De gevolgen van uv-straling zijn:

 • zonnebrand
 • rimpels
 • pigmentvlekken
 • slappe huid
 • leerachtige huid
 • verhoogd risico op huidkanker

Als je veel in de zon bent, wordt je sneller oud en dat is vooral goed te zien in het gezicht. Iedere zonnebrand betekent bovendien dat je huid verbrand is, wat het risico op huidkanker verhoogt. Zonnebrandcrème beschermt je tegen de schade die je gezichtshuid kan oplopen door de uv-stralen van de zon. Het is niet makkelijk om de beste zonnebrandcrème voor het gezicht te vinden en je moet weten welk huidtype jij hebt.

Welke sun protection factor heb jij nodig?

De sun protection factor (SPF) is een van de belangrijkste criteria bij de keuze van zonnebrandcrème - de beschermingsduur van de huid wordt verlengd door de hoeveelheid SPF. Welke SPF jij nodig hebt, hangt af van de beschermingsduur van jouw huid:

 • Zeer lichte huid: beschermingsduur van 5-10 minuten – je hebt minstens SPF 25 nodig, of beter nog SPF 30-50+.
 • Lichte huid: beschermingsduur van 10-20 minuten – je hebt minstens SPF 20 nodig, of beter nog SPF 20-50.
 • Gemiddelde huid: beschermingsduur van 15-25 minuten – je hebt minstens SPF 15 nodig, of beter nog SPF 15-30.
 • m
 • Donkere huid: beschermingsduur 20-30 minuten – je hebt minstens SPF 6 nodig, of beter nog SPF 6-15.

Over het algemeen geldt: hoe hoger de sun protection factor van de zonnebrandcrème is, hoe beter je beschermd bent. Let bovendien ook op het UVA-logo om een volledige bescherming te hebben.

Juist bij zonnebrandcrème voor het gezicht, moet je niet besparen op de sun protection factor en liever een hogere SPF nemen. De gezichtshuid is immers gevoelig en juist daar valt zonnebrand, rimpels of leerachtige huid op.

Koop daarom zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht

Let er bij het kopen van zonnebrandcrème op dat je een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht koop en niet gewoonweg crème voor het lichaam op je gezicht gebruikt. Zonnebrandcrème voor het gezicht heeft een andere consistentie en andere ingrediënten dan zonnebrandcrème voor het lichaam en voorkomt pukkeltjes en verstopte poriën, die anders kunnen ontstaan. Koop het liefst een matterende zonnebrandcrème. Deze crème voorkomt een sterk glimmend gezicht.

Waaraan kun je een goede zonnebrandcrème voor het gezicht herkennen?

De beste zonnebrandcrème voor het gezicht herken je daaraan dat het niet alleen uv-bescherming geeft, maar ook nog andere waardevolle ingrediënten bevat die de natuurlijke huidbarrière versterken, zoals co-enzym Q10, antioxidanten, zoals vitamine A of vitamine K, en ceramide. Bovendien zijn er verschillende zonnebrandcrèmes voor het gezicht waar je uit kunt kiezen, zoals matterende zonnebrandcrème voor vette huid, crèmes voor droge huid of crèmes voor gevoelige huid.

Ook veel gevraagd is getinte zonnebrandcrème voor het gezicht, die door de licht getinte kleur een egale uitstraling geeft, zodat je geen extra make-up hoeft te gebruiken. Getinte zonnebrandcrème voor het gezicht is te verkrijgen in verschillende tinten, zodat je een kleur kunt kiezen die past bij je huidskleur.

Zo wordt zonnebrandcrème op de juiste manier aangebracht

De meeste zonnebrandcrèmes hebben een inwerktijd van 20-30 minuten. Smeer je daarom tijdig in, voordat je contact met zonlicht hebt. Op het gezicht wordt de zonnebrandcrème over de dagcrème aangebracht, omdat deze meestal een stevigere consistentie heeft. Het kan ook onder make-up worden gedragen.

Vergeet vooral in de zomer niet om je gezicht geregeld opnieuw in te smeren – er zijn bijvoorbeeld lichte sprays waarmee je de zonnebrandcrème over je make-upzonder strepen kunt aanbrengen en je bescherming vernieuwt.

Zonnebrandcrème voor je gezicht als effectief middel tegen veroudering

Terwijl in de winter een dagcrème met SPF voor het gezicht voldoende is, is op warme, zonnige dagen zonnebrandcrème nog belangrijker. Daarmee heb je het beste anti-aging product dat er bestaat. Je vindt bij parfumdreams een grote selectie bijpassende producten.