Wimperserum

37 Artikel
120
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Wimperserum - waar is het voor nodig?

Bij het onderwerp gezichtsverzorging worden de wimpers vaak vergeten. Die hebben echter ook de nodige verzorging nodig, met name als ze regelmatig worden opgemaakt, verbogen of kunstmatig worden verlengd. Wimperserum kan helpen om de wimpers niet alleen te verzorgen, maar er ook voor te zorgen dat ze een voller uiterlijk krijgen en er langer uitzien.

Wimperboosters voor langere wimpers

Mooie lange wimpers zorgen voor een intensieve, heldere blik en verschaffen de ogen een bijzonder sterke uitdrukking. Helaas heeft niet iedereen van nature dichte wimpers en met name veel vrouwen willen hun ooglook een handje helpen. Ze gebruiken wimpertangen om de wimpers in vorm te brengen, maken ze zwaar op of laten ze zelfs in een cosmeticastudio verlengen. Ook zelf opgeplakte kunstwimpers zijn geliefd.

Al deze methodes kunnen echter schadelijk zijn voor de wimpers en er voor zorgen dat ze breekbaar worden. Deels worden zowel bij het verwijderen van de make-up als bij het uittrekken van opgeplakte wimpers ook wimperharen mee uitgetrokken.

Wat is eigenlijk een wimperserum?

Wimperserums bevatten verzorgende bestanddelen, die zich in de haarwortels nestelen en daar hun werk gaan doen.

Tot de verzorgende bestanddelen behoren:

  • Vitamines
  • Collageen
  • Biotine
  • Ginseng
  • Hyaluronzuur
  • Algen
  • En nog veel meer.

Welk effect heeft een wimperserum?

Met een wimperserum dat op de wimperlijn wordt aangebracht, kunnen de fijne haartjes worden verzorgd met voedingsstoffen en vochtigheid. Hierdoor worden ze niet alleen soepeler, maar worden ook voller. Veel wimperboosters voorkomen het uitvallen van de wimpers en versterken deze. Sommige bevatten zelfs stoffen die de pigmentering versterken, waardoor de wimpers er donkerder en voller uitzien.

Wimperserum voor lange wimpers: Welk bestanddeel zorgt voor het verlengende effect?

Alle wimperboosters hebben een verzorgend effect en kunnen de wimperhaartjes verstevigen, maar ze zorgen nog niet automatisch voor verlenging of verdichting van de wimpers. Dat kunnen alleen zogenaamde prostaglandinen die (bijna) dezelfde werking als hormonen hebben. Ze verlengen de natuurlijke groei van de wimpers, waardoor wimpers dichter en langer worden.

Zo breng je wimperserum op

Meestal duurt het enkele weken, voordat het effect van een wimperserum zichtbaar wordt. Het is het beste om het geselecteerde serum 's avonds op gereinigde wimpers op te brengen, zodat het vervolgens in kan werken. De meeste wimperboosters worden met een fijne penseel geleverd, zodat het serum direct op de wimperlijn kan worden aangebracht. Andere soorten hebben een borstel, zoals bij mascara, waardoor het serum direct in de wimpers kan worden ingewerkt.

Wimperserum bij parfumdreams kopen

Bij de aankoop van een wimperserum moet je erop letten dat ze vriendelijk zijn voor de ogen. De serums bevatten altijd verzorgende bestanddelen. Als het je erom gaat je wimpers te verzorgen, ze te voorzien van vocht, of te voorkomen dat ze breken en ze weer nieuwe glans te verlenen, dan heb je bij parfumdreams een grote keuze aan verschillende wimperserums.