Elizabeth Arden

503
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Elizabeth Arden: cosmetica en parfum met traditie

De naam Elizabeth Arden ligt al meer dan 100 jaar op ieders lippen. Elizabeth is een ondernemer die als geen ander de wereld van de cosmetica en parfums heeft vormgegeven. Bepaalde producten van Elizabeth Arden zijn een groot succes geworden en hebben een cultstatus verworven, zoals de Eight Hour lijn.

Producten van Elizabeth Arden: van de 5th Avenue de hele wereld over

Sommige mensen zijn pioniers. Elizabeth Arden is ongetwijfeld een van de ondernemers die het zelfvertrouwen van generaties vrouwen een boost hebben gegeven. Ze werd geboren als Florence Nightingale Graham in een klein stadje in Canada in een arme familie. In 1908, op 20-jarige leeftijd, verhuisde ze naar New York. Twee jaar later opende ze haar eerste schoonheidssalon op de beroemde 5th Avenue.

Deze salon had een rode deur. Cosmetica en parfum van Elizabeth Arden dragen nog steeds de naam Red Door. Al in 1930 had Elizabeth Arden een Red Door-Spa in bijna elke grote Amerikaanse stad.

Tot de populairste producten van Elizabeth Arden behoren:

  • verzorgingsproducten van Elizabeth Arden: Huidverzorgingsproducten zoals de Eight Hour Crème hebben allang een cultstatus verworven. En dat niet zonder reden: dit verzorgingsproduct is al sinds 1930 op de markt en is nog steeds erg populair. Volgens de legende creëerde ze deze crème voor paarden. Toen een jongetje in de stal viel en zijn knie bezeerde, gebruikte Elizabeth Arden het om de wond te behandelen. Eight Hours later was de huid al genezen.
  • Elizabeth Arden Sunflowers: dit eau de toilette van Elizabeth Arden werd in 1993 op de markt gebracht en is sindsdien een van de luchtjes met een trouwe aanhang. Zoals de naam belooft, zorgt Sunflowers op grijze dagen voor een stralend zonnetje, met een compositie van fruit, frisse bergamot en heerlijke jasmijn.
  • Elizabeth Arden Green Tea: de klassieker van Elizabeth Arden is het perfecte damesparfum voor warme dagen. Met de noten van groene thee, die het parfum zijn naam geeft, verspreidt het parfum een frisse en elegante geur. Inmiddels is het assortiment steeds groter geworden en omvat het bijvoorbeeld ook crèmes en deodorants.

Producten van Elizabeth Arden zijn altijd stijlvol, strak en effectief. Daarom schenken vrouwen al tientallen jaren vertrouwen in het merk.

Cosmetica van Elizabeth Arden, van revolutionaire lippenstift tot ceramiden

Elizabeth Arden is altijd al een trendsetter geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwierp ze de legendarische Red Door lippenstift, die afgestemd was op het Amerikaanse militaire uniform. De lippenstift is te vinden in het uitgebreide assortiment van Elizabeth Arden bij parfumdreams.

Net zo revolutionair als de lippenstift waren schoonheidsproducten in een handig reisformaat, die ze al in 1917 op de markt bracht. Bovendien was Elizabeth Arden het eerste bedrijf dat medewerkers cursussen aanbood en met zijn verkoopteam door heel Amerika trok.

Revolutionair waren ook de capsules met ceramiden, die Elizabeth Arden al in 1990 introduceerde. Een enkele dosis gezichtsserum in een capsule was tot dan toe onbekend.

Waar komt de naam Elizabeth Arden vandaan?

De zakenvrouw Florence Nightingale Graham haalde voor de naam van haar merk inspiratie uit de literatuur Elizabeth Arden. Elizabeth komt van een roman van de dichteres Elizabeth von Arnim, Arden van een gedicht van Alfred Tennyson.