Oogserum

65 Artikel
187
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Oogserum: de perfecte aanvulling op oogcrème

Een goed oogserum kan worden gezien als intensieve verzorging. Doorgaans bevat het meer voedingsstoffen dan een oogcrème. Het vormt dan ook de perfecte aanvulling voor de benodigde dagelijkse hydratatie. Met een oogserum kan het gebied rondom de ogen gericht worden voorzien van de werkzame stoffen die de ogen laten stralen. Dat verbetert je totale look. Je straalt meer energie uit en oogt frisser. Een oogserum geeft kracht, laat je stralen en zorgt voor een extra weldadig gevoel.

Een oogserum kan een aanvulling vormen op je dagelijkse verzorgingsritueel van de huid en wordt voorafgaand aan de oogcrème opgebracht. Serums bevatten minder terugvettende bestanddelen dan crèmes en minder water. Ze zitten dan ook boordevol werkzame stoffen in hoge concentraties die diep in de huid dringen. Ze zorgen voor een levendigere uitstraling, laten het gebied rondom de ogen er weer fris uitzien en herstellen de elasticiteit.

Wat kenmerkt een goed oogserum tegen rimpels en donkere kringen?

Veel oogserums tegen rimpels bevatten hyaluronzuur, antioxidanten, vitaminen en andere hoogwaardige werkzame stoffen. Zo wordt de huid voldoende gehydrateerd, wordt de hoeveelheid collageen aangevuld en wordt ervoor gezorgd dat fijne lijntjes, donkere kringen om de ogen of wallen kunnen worden verminderd.

Een oogserum heeft normaal gesproken een lichte en frisse textuur, is niet vet en trekt snel in de huid. Dat zorgt voor het aangename gevoel op de huid, zelfs als daar nog een oogcrème overheen wordt aangebracht.

Waarom is er überhaupt een speciaal serum voor de ogen nodig?

De huid rondom de ogen heeft minder vetweefsel dan de de rest van de gezichtshuid. Dat zorgt dat de huid minder elastisch en dunner is en sneller uitdroogt. Bovendien raakt het gebied rondom de ogen vooral bij vrouwen door het aanbrengen en verwijderen van make-up extra geïrriteerd. Het is daarom belangrijk dit gebied intensief te verzorgen.

Omdat de huid rond de ogen dunner is, schijnen ook kleine adertjes en lymfevaten er sterker doorheen. Bij het ouder worden leidt dit tot donkere kringen die steeds sterker zichtbaar worden, omdat dit gebied sterk doorbloed is.

Als het oogserum voorafgaand aan de oogcrème wordt aangebracht, dan fungeert de crème als een beschermende laag over het serum. De crème zorgt dat de werkzame stoffen worden ingesloten, waardoor deze nog beter in de huid trekken en optimaal hun werk kunnen doen.

Hoe kan een oogserum het beste worden aangebracht?

Veel oogserums worden via een roll-on applicator aangebracht. Dit voelt prettig aan zorgt er bovendien voor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Daarnaast zijn er bij een roll-on applicator geen problemen met de dosering, maar kan het serum in een handomdraai gericht op de gewenste plekken rondom de ogen worden aangebracht.

Zo breng je serum uit een tube of flesje aan:

  • Als het serum niet beschikt over een roll-on applicator wordt het eerst vanuit de tube of het flesje op een vinger gedruppeld en wordt zo op de gereinigde huid rondom de ogen aangebracht. Meestal volstaan een tot twee druppels al, omdat de serums zeer zuinig in gebruik zijn.
  • Het serum kan het beste op de huid worden gedept om te voorkomen dat de huid door extra wrijven wordt geïrriteerd.
  • Dan moet het serum even intrekken en kan aansluitend de crème eroverheen worden aangebracht.
  • Afhankelijk van hoe snel de huid rondom de ogen uitdroogt, kan het serum in de ochtend en avond worden aangebracht. Vooral bij aanbrengen in de avond kan het gedurende de nacht perfect in de huid trekken.

Wie daarnaast en verkoelend effect fijn vindt, kan het oogserum ook in de koelkast bewaren. Na een te korte nacht of op een warme zomerdag is het verfrissende gevoel bij het aanbrengen goud waard en het zorgt direct voor een algeheel weldadig gevoel.

Bij parfumdreams is er een keur aan serums voor de ogen. Er is voor ieder wat wils. Je vindt gegarandeerd het product dat bij jouw wensen aansluit.