Oud parfum

23 Artikel
19
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Oudhparfum - de verleider uit het verre oosten

Begeef je met de oudh geuren op een geurreis naar het Verre Oosten en draag de magie van 1001 Nachten op je huid. De geur, die bij de eerste ademtocht animale, rokerige en houtachtige tonen uitstraalt, ontvouwt zich pas na verloop van tijd volledig en harmonieert bijzonder goed met:

  • zachte vanille
  • verleidelijke roos
  • pittige bergamot
  • mysterieuze patchoeli
  • of elegante tabak.

Geurolie met oudh wordt beschouwd als een van de sterkste lustopwekkers ter wereld en overtreft soms andere geurnoten. Vooral in India en Egypte werden oudhparfums lange tijd beschouwd als toppunt van van erotische en sensuele geuren.

Oudhgeuren - de traditionele Arabische geur

Hoewel oudh bij ons nog altijd een trendy geur is, wordt het al meer dan 2000 jaar in Arabische landen gebruikt. Het winnen van oudh is bijzonder ingewikkeld, zodat het een van de duurste geuren ter wereld is. Het komt van het hout van de adelaarshoutboom. Als de boom wordt bekrast en de wond wordt aangetast door een bepaalde schimmel, wordt daaruit de speciale hars gewonnen.

Oudh heeft een lange traditie in Saoedi-Arabië: het wordt cadeau gegeven bij huwelijken en verlovingen, oudh-hout wordt verbrand om de onbeschrijflijke geur in huis te brengen en kleine stukjes oudh-hout zijn populaire souvenirs voor moslimpelgrims. In Europa daarentegen gaat de geschiedenis van oudhparfum slechts een paar jaar terug: Yves Saint Laurent parfum bracht met de legendarische YSL M7 een van de eerste oudhgeuren op de markt.

Bestel oudhparfum voor mannen nu online bij parfumdreams

Maar de mysterieuze oudh wordt niet alleen als een lustopwekker beschouwd: Dankzij de rustgevende en zeer diepe geurnoten omhult het je met een aangenaam warme uitstraling en wordt het ook vaak gebruikt voor meditatie en mentale rust.

Ontdek luxe oudhdames- en herenparfums online bij parfumdreams en laat je meeslepen door de unieke facetten van de animale geur.