Herengeuren

1994 Artikel
12933
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Aantrekkelijke herengeuren voor een mannelijke uitstraling

Goede herengeuren dragen bij aan de verzorgde uitstraling van mannen en kunnen bepalend zijn voor de eerste indruk. Ons parfum verraadt veel over ons karakter en is een bepalende factor voor hoe wij op anderen overkomen. Van energiek-zorgeloos tot oriëntaals-sensueel – jouw geurcollectie weerspiegelt alle facetten van je persoonlijkheid.

Welke soorten herengeuren zijn er?

Om mannengeuren beter te begrijpen en beschrijven, zijn er verschillende geurcategorieën waarin ze kunnen worden ingedeeld:

  • Oriëntaalse herengeuren: worden gekenmerkt door zware, kruidige noten en geurstoffen zoals sandelhout, muskus, amber en patchoeli.
  • Frisse herengeuren: bevatten vaak minder alcohol en komen daardoor lichter over. De geur wordt gedomineerd door citrusnoten, bergamot, rood fruit en groene noten en wordt vooral 's zomers graag gedragen.
  • Houtachtige herengeuren: ceder, sandelhout, leer en vetiver zijn populaire geurstoffen in parfums met houtachtige noten. Deze geuren zijn vrij zwaar. Let dus goed op hoeveel je opdoet, omdat het anders erg overheersend wordt.
  • Bloemige herengeuren: ruiken naar kruiden, bloemen, sinaasappelbloesem, sering en jasmijn en zijn niet opdringerig, maar toch enigszins kruidig en daardoor mannelijk.

Onderscheid je van de massa met een individuele herengeur

Sommige mannengeuren zijn zo klassiek en tijdloos dat ze soms tientallen jaren geleden al naam hebben gemaakt en tot de absolute verkooptoppers behoren. De klassieke herengeuren hebben een grote herkenningswaarde en zijn voor veel mannen vaak de eerste keuze. Een klassieker kopen is makkelijk en het risico dat je er verkeerd mee zit is klein. Maar in de wereld van de parfums wachten heel veel andere spannende geuren erop ontdekt te worden door zelfbewuste mannen.

5 populaire aroma's in geuren voor mannen

De grondstoffen voor heren- en damesgeuren zijn grotendeels dezelfde, alleen verschillen ze in samenstelling.

Tot de karakteristieke geurnoten in herenparfums behoren tal van natuurlijke aroma's, die bij de moderne parfumproductie doorgaans echter synthetisch worden geproduceerd:

  1. Tabak: tabak versterkt elke geur en is warm, kruidig, intensief en iets zoetig. De combinatie met houtachtige noten en bloemige noten wordt door parfumeurs erg graag gebruikt.
  2. Leer: leer ruikt rokerig en krachtig, maar tegelijkertijd ook zacht en weldadig. Leer wordt met name graag gecombineerd met bloemige noten zodat deze kruidiger en minder bloemig-vrouwelijk zijn.
  3. Sandelhout: sandelhout ruikt warm en lekker, is enigszins zoetig en wordt in de parfumindustrie erg vaak gecombineerd met jasmijn- en patchoelinoten.
  4. Vetiver: het tropische zoete gras vetiver ruikt zoet en kruidig tegelijk en is in de neus citroenachtig-fris met een houtachtige noot. Daarom worden mannengeuren met vetiver vaak gecombineerd met citrusnoten.
  5. Amber: amber ruikt licht zoetig-houtachtig en heeft een verleidelijke geur. In combinatie met bloemige geurnoten werkt amber zeer mannelijk en is het geschikt voor mannen van alle leeftijden.

Tip: zo kun je je herengeur het beste opdoen

Bij het opdoen van een parfum moet je de geur niet op je pols spuiten en vervolgens uitwrijven. Daarbij kun je namelijk geurmoleculen kapotmaken, waardoor het herenparfum niet meer werkt zoals de parfumeur het heeft samengesteld. Spuit links en rechts wat op je hals – dat is doorgaans genoeg om het gewenste geureffect te bereiken. Een extra keer spuiten op de borst kan de geur nog versterken.

Herengeuren voordelig kopen: bestel online bij parfumdreams

Een goede mannengeur kan je persoonlijke kenmerk worden. De keuze wordt nog lastig, gezien het ruime aanbod, zeker wanneer je voordelige herengeuren wilt kopen. Parfumdreams biedt je de beste combinatie van individueel instelbare filters waarmee je jouw geur vindt, evenals aantrekkelijke prijzen voor hoogwaardige merkgeuren.