Festival Season: 20%* korting

Menu

Parfumdreams

Shampoo tegen haaruitval & haargroeimiddel voor mannen

6 Artikel

Haargroeimiddel en shampoo tegen haaruitval bij mannen kopen

Inhammen of een kale ronde plek op het achterhoofd zijn bij mannen vanaf 20 jaar geen zeldzaamheid. Om nog meer haarverlies te voorkomen zijn er speciale mannenshampoos en haargroeimiddelen die de haarwortels activeren. Bij parfumdreams vind je een breed assortiment aan producten met verschillende bestanddelen die helpen tegen haaruitval bij mannen.

Hoe ontstaat haaruitval bij mannen?

Diffuse haaruitval bij mannen doet zich onafhankelijk van leeftijd en hormonen voor. Hierbij is er geen sprake van enkele plaatsen waar het haar dunner wordt, maar wordt het haar over het hele hoofd dunner. Dit wordt veroorzaakt door bepaalde medicijnen, griepinfecties of een niet goed werkende schildklier. Daar komen nog factoren bij zoals stress of een gebrek aan de voedingsstoffen ijzer en zink.

In veel gevallen is het haarverlies bij mannen genetisch bepaald. Vroeger werd het mannelijke geslachtshormoon testosteron aangewezen als boosdoener. Intussen zijn wetenschappers erachter gekomen dat het afbraakproduct daarvan, dihydrotestosteron (DHT), vooral verantwoordelijk is voor de haaruitval op het achterhoofd en voor inhammen.

Wanneer het zich hecht aan de haarzakjes, krimpen deze net zolang tot ze geen haren meer produceren. Tegelijkertijd vernauwen de bloedtoevoerende capillaire vaten, waardoor de haarzakjes niet voldoende voedingsstoffen krijgen. Dankzij dit inzicht zetten veel producenten in op haargroeimiddelen voor mannen en shampoo tegen haaruitval, die de doorbloeding van de hoofdhuid verbeteren en de haarwortels daardoor voorzien van waardevolle voedingsstoffen.

Haarverlies effectief voorkomen: shampoo tegen haaruitval voor mannen

Een effectieve en dagelijks te gebruiken manier om haarverlies een halt toe te roepen is een shampoo tegen haaruitval voor mannen. Deze shampoos bevatten werkzame bestanddelen zoals niacine (vitamine B3) en zink, die de haarwortels activeren. Ze voorzien de haarwortels van voedingsstoffen en bevorderen tegelijkertijd de energiestofwisseling.

Bekend zijn ook de shampoos die veel cafeïne bevatten. Cafeïne behoort intussen tot de oudste en best onderzochte werkzame stoffen tegen haaruitval bij mannen. Cafeïne geeft energie en komt iedere keer dat je je haar wast direct bij de haarwortels. Daar blokkeert het het mannelijke geslachtshormoon dihydrotestosteron (DHT) en bevordert het tegelijkertijd de haargroei.

Hoe gebruik je een shampoo tegen haaruitval voor mannen?

Om er goed baat bij te hebben, gebruik je de shampoo dagelijks en laat je hem twee minuten inwerken. Spoel vervolgens productresten uit met lauwwarm water. Om het haar voelbaar steviger te maken en haaruitval bij mannen te stoppen, gebruik je het haargroeimiddel langdurig. Ook geschikt zijn haarwater, liquids of serums die de productiviteit van de haarwortels vergroten en de groeisnelheid stimuleren.

Haargroeimiddel voor mannen: welke bestanddelen beloven effectief te werken?

Voor de behandeling van haarverlies moet je eerst weten om welke vorm het gaat. Deze bestanddelen zijn geschikt om erfelijk bepaalde haaruitval te voorkomen:

  • Minoxidil: dit zeer effectieve bestanddeel verwijdt de bloedvaten en stimuleert de toevoer van bloed en voedingsstoffen naar de haarzakjes, opdat er nieuwe haren groeien.
  • Aminexil: dit gepatenteerde bestanddeel lijkt op minoxidil. Het gaat verharding van het collageen in de haarzakjes tegen en helpt de haarwortels beter te verankeren.
  • Arganolie: de olie is rijk aan vitamine E, antioxidanten en vetzuren. Hij stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid en versnelt de haargroei.
  • Thiocyanaat: dit bestanddeel versterkt de haarwortels en beschermt tegen oxidatieve stress.
  • Stemoxydine: dit molecuul stimuleert de haargroei en verdicht het haar.
  • Biotinyl-GHK: dit tripeptide bestaat uit drie aminozuuresters en biotine. Het kan het haar versterken, de haargroei bevorderen en haaruitval verminderen. Tegelijkertijd stimuleert het de haarzakjes en zorgt het voor doorbloeding van de hoofdhuid. Daardoor ontstaan bij regelmatig gebruik gezonde haren.
  • MKMS24: dit gepatenteerde bestanddeel uit tijm, bamboe en linzen stimuleert de haarwortels. Het verlengt de haargroeifase, vermindert haarverlies en verbetert de groei van nieuwe mannenharen.

De meeste haargroeimiddelen voor mannen of shampoos gebruik je permanent. Stop je met het gebruik, dan begin je ook weer haar te verliezen. Daarom is het belangrijk dat je een shampoo tegen haaruitval vindt die je goed verdraagt.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

De korting is al verrekend in de prijs van het artikel en geldt alleen op geselecteerde artikelen. Je hebt geen code nodig. Geldig t/m 23-07-2024.

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube