Nagelvijlen

19 Artikel
20
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Nagelvijlen – onmisbare hulpen voor de nagelverzorging.

Nagelvijlen zijn er in veel verschillende soorten en maten, maar allemaal hebben ze één ding gemeen: je kunt er je nagels nauwkeurig mee inkorten en vormen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld nagelscharen en nagelknippers kun je met een nagelvijl veel nauwkeuriger omgaan en zo creëer je precies de nagelvorm die jij wilt hebben.

Nagelvijlen onderscheiden zich met name door de graad van grofheid en het gebruikte materiaal. Zeer grove nagelvijlen hebben een lage korrelgraad. Deze zijn geschikt voor vaste vinger- en voetnagels. Bovendien kun je er je nagels snel korter mee maken. nagelvijlen met een fijne korrel hebben een hoge korrelgraad. Deze zijn perfect als je jouw nagels in vorm wilt brengen, broze nagels hebt en/of als je alleen op een klein plekje wilt vijlen.

Welke soorten nagelvijlen zijn er?

  • Glasnagelvijlen: zijn zeer duurzaam en zijn zacht voor de nagels. Ze zijn dus bij uitstek geschikt voor broze nagels.
  • Saphir nagelvijlen: Ook deze zijn duurzaam, maar ze zijn meer geschikt voor stevige, sterke nagels, omdat deze grover zijn.
  • Zandbladvijlen: Deze zijn zeer goedkoop in aanschaf, maar niet zo duurzaam. Geschikt voor stevige nagels. Grove zandbladvijlen zijn ook goed voor gelnagels.

Nagelvijlen goed gebruiken

Er zijn een paar zaken waar je op moet letten bij het vijlen van je nagels – vooral als je nagels broos en gevoelig zijn.

  • Vijl je nagels alleen als ze helemaal droog zijn. Als de nagels nog vochtig zijn, is het gevaar groter, dat de nagels na het vijlen splijten.
  • Begin met een grovere nagelvijl als je jouw nagels flink korter wilt maken. Zijn je nagels broos, gebruik dan ook bij deze stap een fijnere nagelvijl.
  • Om je nagels in de gewenste vorm te brengen, is een fijne nagelvijl het meest geschikt.
  • Broze nagels moet je slechts in een richting vijlen. Dat ruwt de nagels minder op en voorkomt het splinteren van de nagels.

Na het vijlen kun je een nagelverharder gebruiken. Dit versterkt je nagels en is perfect geschikt als onderlak voor gekleurde nagellak.

Nagelvijlen kopen bij parfumdreams

Met een goede nagelvijl, die bij je nagels past, breng je de nagelverzorging op een heel nieuw niveau. Of het nu gaat om een Saphir nagelvijl, een zandbladvijl of een glasnagelvijl: bij parfumdreams vind je precies het product dat jouw nagels in topconditie brengt.