Alleen vandaag nog: -22%* korting

Menu

Parfumdreams

Bodygroomers voor mannen

2 Artikel

Bodygroomers verwijderen ongewenst haar

Veel mannen besluiten om lichaamsbeharing bij te knippen of geheel te verwijderen. Borstharen, okselharen, rugharen en haren in de schaamstreek – er zijn veel plekken die met een bodygroomer kunnen worden bewerkt.

Speciale bodygroomers helpen om de betreffende huidpartijen voorzichtig te ontharen om zodoende zo min mogelijk irritatie op te wekken.

Waarom gebruiken mannen bodygroomers?

Het verdient geen aanbeveling om eenzelfde scheerapparaat te nemen als voor het gezicht. Per slot van rekening worden aan het verwijderen van lichaamsbeharing andere eisen gesteld dan aan de baardharen. Het te scheren oppervlak is groter en de ergonomie op deze plekken is eveneens anders.

Als je met een klassiek scheerapparaat over de borst gaat, zorgt dat ervoor dat de messen sneller slijten en loopt bovendien het risico dat hij een slechter resultaat bereikt. Ook kunnen er zich bacteriën uit de schaamstreek of de okselholte aan het scheerapparaat hechten en zich vervolgens naar het gezicht verplaatsen. De rug is lastig te bereiken – hiervoor zijn speciale hulpstukken nodig.

Daarom is de keuze van de juiste bodygroomer belangrijk

Een scheerbeurt betekent altijd stress voor de huid. De messen verwijderen niet alleen de haren, maar ook de bovenste laag van de huid. Deze wordt belast en raakt geïrriteerd en de huid wordt droog. In het slechtste geval komen er nog kleine sneetjes bij, die een beetje bloeden. Na het scheren bestaat bovendien het risico dat haren ingroeien en ontsteken. De keuze van de juiste bodygroomer

is daarom beslissend.
  • Scheermessen voor natscheren: Heren die een voorkeur hebben voor natscheren en hun haren graag geheel verwijderen, moeten voor hun lichaam andere scheermessen gebruiken dan voor het gezicht. Zo blijft scheren hygiënisch.
  • Elektrische bodygroomers: Ze zijn verkrijgbaar onder de namen bodygroomer of bodytrimmer en het principe is hetzelfde. Dankzij verschillende opzetstukken kunnen lichaamsharen op de meest uiteenlopende plekken voorzichtig worden verwijderd. Met een bodygroomer is het mogelijk om zowel te trimmen als compleet te verwijderen. Door de opzetstukken wordt er rekening gehouden met de ergonomie van verschillende lichaamsdelen. Veel elektrische scheerapparaten kunnen zelfs onder de douche worden meegenomen. Het voordeel van elektrische scheerapparaten is dat in de regel geen extra scheerschuim nodig is. De messen gaan langer mee dan bij natscheren. Voor de rug zijn er speciale opzetstukken voor bodygroomers – een telescoopstok verlengt de greep en zorgt ervoor dat een gladde rug ook in eigen regie mogelijk is.

Bodygroomers voor de man: Hierop moet je letten bij de aankoop

Voor de aankoop van een bodygroomer moet je letten op verschillende aspecten:

  • Is het scheerapparaat verbonden met een kabel of heeft deze een accu?
  • Hoe lang gaat de accu mee?
  • Is de bodygroomer waterdicht?
  • Bij natscheerders: Hoeveel messen heeft het scheerapparaat?

Veel producenten proberen elkaar te overbieden in het aantal messen. Bedenk daarbij dat het vervangen van messen duurder wordt, naarmate een scheerapparaat meer messen heeft. In principe kun je met weinig messen precies werken en leveren meer messen vooral een grondig resultaat.

Bodygroomer na het scheren altijd reinigen

Bodygroomers moeten na het scheren altijd worden schoongemaakt. Zo worden niet alleen de verwijderde haren uit de messen gespoeld, maar ook de bacteriën. Elektrische scheerapparaten hebben afneembare scheerkoppen, waarvan de messen onder stromend water en met behulp van milde zeep kunnen worden uitgespoeld.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

Contante uitbetaling is niet mogelijk, kan niet met andere acties worden gecombineerd. Geldig tot 31-05-2024, niet geldig op artikelen uit de sale, cadeaubonnen, de merken Acqua di Parma, Bond No. 9, Chanel, Drunk Elephant, Eisenberg, Kilian Paris, Rituals, Rosendo Mateu en artikelen die zijn aangeduid met Luxury. Geen minimale bestelwaarde. Publicatie niet toegestaan. Parfümerie akzente GmbH, btw-nr. DE813307548 Rechtbank Stuttgart HRB 581012

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube