Nagelverzorging

125 Artikel
113
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Nagelverzorging: Zo manicuur je op de juist manier

Regelmatige nagelverzorging vormt de basis voor mooie handen. Met de juiste producten is het kinderspel om thuis een manicure uit te voeren. Belangrijk daarbij is het om te letten op kwaliteit en hygiëne. Bovendien moet je jouw nagelverzorgingsproducten aanpassen de behoeftes van jouw handen. Hier een overzicht van de mogelijke uitdagingen bij de manicure:

  • Droge nagels en nagelriem: Hier helpt veel vocht en vet. Houd de nagels zo kort mogelijk en gebruik geen overmatige nagellak en -verharders, omdat deze nog extra kunnen uitdrogen.
  • Zachte nagels: Gun jezelf regelmatig een hoogwaardige nagelverharder. Let op voldoende nagelverzorging door je voeding en de juiste nagelverzorging.
  • Broze nagels: Nageloliën & verzorgingsstiften verzorgen de nagels met vitamines en mineralen. Zachte nagelvijlen voorkomen gespleten nagels.
  • Dunne vingernagels: Ook hier is het devies helaas: kort houden. Nagelknippers en -tangen zijn de beste gereedschappen voor jouw manicure. Een nagelolie kan de nagels opnieuw opbouwen.

Veel vrouwen lijden onder problemen met gespleten of broze vingernagels. Je bent dus niet de enige. Doordat je jezelf een regelmatige nagelverzorgingsroutine aanleert, ben je goed op weg naar krachtige en gezonde nagels. Bij parfumdreams vindt je alles wat je daarvoor nodig hebt.

Nagelverzorging stap voor stap

Gun je nagels eerst een bad. Je mengt een paar druppels etherische olie met kokos-, amandel- of jojobaolie met water en een scheutje melk. Vervolgens stop je 10 minuten lang jouw vingers in het mengsel en geniet van je nagelverzorging. Daarna droog je elke nagel voorzichtig af met een zachte doek.

De volgorde van de nagelverzorgingsproducten is belangrijk, om ervoor te zorgen dat de manicure uiteindelijk tot het gewenste resultaat leidt. Om te beginnen zijn de nagelriemremovers aan de beurt. Als handige stift zorgt hij ervoor dat de complete nagel wordt ontdaan van de zogenaamde onzichtbare nagelriem. Knip en vijl je nagels vervolgens in de gewenste vorm. nagelscharen en glasvijlen zijn een goede keuze voor de gevoelige huid.

In de volgende stap breng je de verzorgende nagelolie op. Afsluitend verwen je de huid rond je nagels nog met een weldadige crème die genoeg vocht afgeeft. Vergeet daarbij niet de basis. Dat is de plek waar de nagel uit de huid groeit. Zodra alles is ingetrokken, breng je nagellak of een nagelverharder op. Zie de nagelverzorging als een moment voor jezelf dat je vast in je agenda inplant.

Dit kun je ook doen voor de verzorging van je nagels.

Voorkom contact met schoonmaakmiddelen en scherpe reinigingsmiddelen. Ook al merk je op het eerste gezicht geen negatieve uitwerkingen – je nagels rake op den lange duur beschadigd. Handschoenen tijdens de huishoudelijke werkzaamheden is al de halve nagelverzorging.

Schoonheid komt van binnen. Dat geldt ook voor vingernagels. De producten voor de nagelverzorging helpen alleen oppervlakkig, terwijl de juiste voeding daar een belangrijke bijdrage aan levert. Mochten de problemen blijven bestaan, terwijl je wel regelmatig je nagels verzorgt, dan kan vitamine- of mineralengebrek een oorzaak zijn.

Nagelverzorgingsproducten shoppen bij parfumdreams

Nagelknipper, verzorgingsstift of bonte nagellak: Wij hebben alles voor je nagelverzorging en modieuze looks. Haal de basics en nieuwtjes voor je nagelverzorging en verheug je op krachtige, mooie nagels die het allemaal mee mogen maken.