Frans parfum

551 Artikel
17499
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Frans parfum: meer dan alleen een geur

"Een vrouw die geen parfum draagt, heeft geen toekomst", zei het mode-icoon Coco Chanel ooit. Deze zin maakt wel duidelijk wat de waarde van parfum voor Franse vrouwen (en ook mannen) is. Parfum is een deel van je presentatie naar buiten. Het onderstreept je persoonlijkheid en versterkt je zelfbewustzijn. Dankzij de Franse parfumeurskunst, waarvan de oorsprong ten dele teruggaat tot honderden jaren geleden, hebben tal van Franse parfums zich in de loop der jaren ontwikkeld tot ware geurklassiekers.

Frankrijk is het land van het parfum en veel parfumeurs en geuren zijn afkomstig uit Frankrijk. De stad Grasse in de Provence geldt als de wereldhoofdstad van het parfum. Vroeger waren er in Grasse veel leerlooiers. Om de penetrante geur van de dierenhuiden te verdrijven begon men met de ontwikkeling van geurige oliën, die al snel aan populariteit wonnen. De parfumindustrie was geboren en is nog steeds het belangrijkste waar de stad Grasse bekend om staat.

Grasse: centrum van de Franse parfumindustrie

In Grasse en in Parijs wonen en werken veel parfumeurs, die met de exquise grondstoffen uit Frankrijk en andere delen van de wereld betoverende geuren creëren. Rondom Grasse liggen nog steeds bloemenvelden die in familiebezit zijn en waarvan de oogst aan de grote parfumhuizen wordt geleverd. Zonder deze bloemen zouden enkele wereldberoemde geuren er niet zijn.

Deze grondstoffen voor Franse geuren groeien in en rondom Grasse

In de regio rondom Grasse groeien nog meer exclusieve grondstoffen die in veel Franse parfums worden gebruikt, zoals:

  • Mimosa, die van januari tot maart bloeit.
  • Sinaasappelbloesem, die van eind april tot begin juni bloeit.
  • Brem, met zijn bloei in juni.
  • Lavendel, die in juli en augustus in volle bloei staat.
  • Jasmijn, die in juli en augustus bloeit.

Veel meesterparfumeurs gebruiken Franse grondstoffen voor hun Franse geuren. Ze staan voor kwaliteit en exclusiviteit en zijn onmisbaar voor veel unieke geurcomposities.

Ook andere grondstoffen voor Franse parfums groeien op Franse bodem

Tot de andere planten die rondom Grasse groeien en die in Franse parfums voor vrouwen en in Franse parfums voor heren worden gebruikt, behoren:

  • tuberoos
  • narcissen
  • viooltjes
  • lavandin

Andere grondstoffen die voor Franse parfums worden gebruikt, zoals sandelhout, patchoeli of vetiver, worden geïmporteerd, omdat ze in verband met het klimaat niet in Frankrijk kunnen worden verbouwd.

Franse geuren hebben een betoverend effect

Frans parfum voor vrouwen onderscheidt zich in zoverre van Frans parfum voor mannen dat de vrouwelijke geuren fijner, bloemiger en lieflijker zijn. De herenparfums zijn meestal kruidiger, pittiger en intensiever.

Franse parfumeurs kennen de voorkeuren van mannen en vrouwen en houden bij de compositie van hun geuren rekening met de wensen en smaken van beide geslachten. Waar vrouwen zich door een parfum zowel sexy, sensueel en verleidelijk alsook vrolijk en energiek kunnen voelen, gaan mannen met hun parfum voor sportiviteit, een geheimzinnige uitstraling of een krachtige aanwezigheid. In deze enorme keuze aan uiteenlopende geuren vindt iedereen het parfum dat bij zijn of haar karakter past.