Elektrische scheerapparaten & trimmers

23 Artikel
17
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Elektrische scheerapparaten & trimmers – voor een perfect gevormde baard

Met een elektrisch scheerapparaat & trimmer kun je elke baardstijl creëren en natuurlijk ook gewoon een glad scheerresultaat bereiken. Anders dan bij scheermesjes voor nat scheren doet het scheerapparaat bijna al het werk zelf. De mesjes draaien zachtjes over de huid en verwijderen betrouwbaar elk baardhaar. Er zijn wel een paar tips die je moet volgen om ervoor te zorgen dat het scheren of trimmen van de baard een succes wordt.

Elektrische scheerapparaten en trimmers voor de perfecte scheerbeurt

Als je je verdiept in baardtrimmers, zul je al snel ontdekken dat er zowel elektrische scheerapparaten als trimmers zijn. Er zijn zelfs elektrische scheerapparaten die beide functies combineren. Maar hoewel er baardtrimmers, multigroomers en andere elektrische scheerapparaten verkrijgbaar zijn, gaat het voor veel mannen toch voornamelijk om een goed scheerresultaat. De producten zijn zeer praktisch in het gebruik:

  • Elektrisch scheerapparaat voor mannen gebruiken: sommige modellen werken op stroom, andere werken met een accu. Controleer voor het scheren of het apparaat is opgeladen en klaar is voor gebruik.
  • De gezichtshuid voorbereiden op het scheren: voordat je begint met scheren moet je je huid voorbereiden. Was het gezicht en maak de baard zo nat mogelijk. Hierdoor verloopt het scheren prettiger en gemakkelijker.
  • Het baardhaar voorbereiden op het scheren: een baard die langer is, is moeilijker te scheren dan een paar stoppels. Kort de baard daarom zo nodig in met een speciale baardschaar. Op die manier kunnen de bladen van het scheerapparaat alle baardharen beter bereiken.
  • Het elektrische scheerapparaat en de trimmer instellen en beginnen met scheren: je kunt het elektrisch scheerapparaat het beste in een rechte hoek over de huid bewegen. Houd de huid strak en scheer tegen de groeirichting in. Scheer een plek echter niet te vaak. Dit veroorzaakt alleen maar onnodige roodheid en irritatie. Het scheerapparaat zelf neemt het grove werk voor zijn rekening, terwijl de trimmer geschikt is voor het bijwerken van de fijne contouren.
  • Scheerapparaat reinigen en de huid verzorgen: als je klaar bent met scheren, moet je niet alleen de huid, maar ook het scheerapparaat en trimmer schoonmaken. Gebruik speciale verzorgingsproducten voor de huid die verkoelen en kalmeren. Maak het apparaat vervolgens schoon en gebruik hiervoor bij voorkeur de bijgeleverde kwasten en accessoires. Hiermee maak je het scheerapparaat snel en gemakkelijk schoon.

De bladen van een elektrisch scheerapparaat voor mannen zijn veel robuuster en duurzamer dan wegwerpmesjes. Toch moeten ook deze af en toe worden vervangen. De mesjes van een elektrisch scheerapparaat moeten ongeveer om de 18 maanden worden verwisseld. Daarna verloopt het scheren weer veel prettiger en sneller.

De beste manieren om een elektrisch scheerapparaat & trimmer te gebruiken

Scheren is altijd een lastige aangelegenheid – maar met bepaalde trucjes kan elke baard getemd worden. Het elektrische scheerapparaat voor mannen glijdt daarbij over het huidoppervlak met zijn scherpe bladen, die achter dunne metalen folies zitten. De mesjes pakken gericht elk haartje vast. Plaats het elektrische scheerapparaat daarom zonder al te veel druk op de huid en werk van de wangen via de hals naar de mondstreek. Zo bestaat de minste kans op wondjes en irritatie.

De trimmer is iets kleiner en compacter dan het scheerapparaat, wanneer hij apart wordt geleverd. Als de trimmer op het elektrisch scheerapparaat voor mannen zit, kan hij met één druk op de knop worden geactiveerd. De smalle, beweegbare bladen kunnen gericht op de huid worden geplaatst, zodat je de contouren kunt definiëren of bijwerken. Het resultaat: een mooi geschoren baard die beantwoordt aan je eigen wensen en ideeën.

Elektrische scheerapparaten & trimmers kopen bij parfumdreams

Of het nu gaat om het trimmen van een baard of een volledige scheerbeurt – elektrische scheerapparaten & trimmers kunnen elke taak aan en leveren bevredigende resultaten. Bij parfumdreams vind je verschillende scheerapparaten voor mannen die geschikt zijn voor alle individuele scheerwensen. Zo creëer je een glad geschoren huid, maar indien gewenst ook mooie baardstijlen – voor een individuele look.