Gezichtscrème

413 Artikel
6717
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Gezichtscrème – hoogwaardige verzorging die bij je past

Een goede gezichtscrème verzorgt de huid en zorgt voor een stralende teint. Bovendien is de huid beter bestand tegen invloeden van buitenaf en ondersteunt de crème de huidcellen bij het herstel. Het dagelijks aanbrengen van crème moet een vast onderdeel van je beautyritueel zijn. Dan zullen een droge huid, onzuiverheden, roodheid en een trekkerig gevoel tot het verleden behoren. De crèmes voor het gezicht zijn verkrijgbaar in de volgende varianten:

  • Dagcrème: de lichte textuur trekt meteen in. Zo ben je 's morgens snel klaar en begin je goed verzorgd aan de dag. Kies eventueel een gezichtscrème met een zonbeschermingsfactor of een zachte tint.
  • Nachtcrème: de rijke bestanddelen dringen tijdens het slapen ongehinderd in de huid door en ondersteunen het natuurlijke herstel.
  • Hydraterende crème: deze speciale vorm van gezichtsverzorging zorgt voor veel vocht. Rimpels worden minder zichtbaar en de huid is beter bestand tegen temperatuurschommelingen.
  • Anti-aging gezichtscrème: speciale verzorging die de natuurlijke veroudering van de huid tegengaat. Diverse complexen van werkzame stoffen volgen verschillende benaderingen om de elasticiteit en de egale teint van de huid te behouden en rimpels minder zichtbaar te maken.

Welke gezichtscrème je ook kiest: er is geen makkelijkere manier om je huid elke dag te voorzien van alles wat deze nodig heeft. Daarbij is je huidtype van cruciaal belang: heb je een droge, gemengde of eerder een vette huid? Pas je beautyritueel aan deze behoeften aan en kies je gezichtscrème op basis van wat jouw huid nodig heeft.

Wat maakt een gezichtscrème een goede gezichtscrème?

Je wilt graag een gezichtscrème kopen, maar je vindt het moeilijk om er eentje te kiezen? In de eerste plaats moet de optimale verzorging aansluiten op alle behoeften van je huid. Vocht en olie zijn een krachtig duo tegen een droge huid. Beide zijn onmisbaar als je gezichtshuid vaak schilferig, ruw of zelfs gebarsten is. Vet versterkt de natuurlijke barrière van de huid en voorkomt vochtverlies. Extra actieve bestanddelen in de gezichtscrème voor de droge huid transporteren en binden het vocht. Hierdoor blijft de huid elastisch en bestand tegen invloeden van buitenaf.

Daarnaast hangt het af van het tijdstip van de dag waarop je de crème wilt gebruiken. Overdag moet de gezichtscrème zo licht mogelijk zijn, zodat je er nog make-up overheen kunt dragen. Ook bij het sporten of bij hoge temperaturen is het slim om een lichte variant met een zonbeschermingsfactor te verkiezen boven een rijke gezichtscrème.

In de winter bij een koude wind doe je je huid een plezier met een extra beschermend laagje. Werkzame stoffen zoals jojobaolie of ceramiden helpen de huid beter bestand te zijn tegen de wisseling tussen ijzige wind en de behaaglijke warmte van de verwarming. In deze tijd van het jaar mag je nachtcrème ook rijker zijn dan normaal. Je huid herstelt zich namelijk het best terwijl je lekker ligt te slapen.

Nu een gezichtscrème kopen en je huid verwennen

Bij parfumdreams vind je een grote keuze aan gezichtscrèmes voor elk huidtype en elk budget. Verwen je huid met hyaluronzuur voor extra hydratatie. Voeg wat extra ceramiden toe om je huid te beschermen tegen de winterkou. Zorg voor een egale teint met een getinte gezichtscrème en voel hoe je huid zich dankzij de intensieve verzorging herstelt.