Neem de nieuwsbrief en bespaar 21%**

Menu

Parfumdreams

Safety razor & accessoires

1 Artikel

Safety razors & accessoires – een gladde huid en een lange levensduur

Lang voordat scheerapparaten met meerdere bladen bestonden, gebruikten mannen safety razors. Later verdwenen ze grotendeels. Maar nu zijn ze weer terug en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het bijzondere aan safety razors: deze scheermesjes bestaan meestal alleen uit een handvat en een enkel mesje. Maar omdat dit scheerapparaat geen mesbescherming heeft, is er bij het scheren wel wat voorzichtigheid geboden. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, heb je ook een betrouwbaar, praktisch en duurzaam scheerapparaat voor mannen.

Safety razors & accessoires voor de klassieke scheerbeurt

Niet alleen mannen kunnen de safety razor gebruiken. Meer en meer vrouwen kiezen ook voor deze traditionele en klassieke scheermethode. Want in tegenstelling tot veel scheerapparaten ontstaat er bij een safety razor & accessoires geen plastic afval. Bovendien is scheren heel gemakkelijk als je je aan een paar kleine tips houdt:

  • De huid voorbereiden op het scheren: het beste moment om je te scheren met een safety razor is wanneer de haren ongeveer vijf tot zes millimeter lang zijn. Ook is het een goed idee om je te scheren na een douche of bad. Dan is de huid verzacht en zijn de poriën geopend. Zo wordt het scheren ook veel gemakkelijker.
  • Scheergel of scheerschuim gebruiken: ook wanneer de huid schoon is en zachter is geworden, moet je een scheergel of scheerschuim aanbrengen. Hierdoor wordt de huid optimaal beschermd en glijdt de safety razor voor mannen nog efficiënter over de te scheren zones.
  • Het scheermes correct plaatsen: voor een zorgvuldige en veilige scheerbeurt moet de safety razor voor mannen in een hoek van 30 graden over de huid worden geleid. Je kunt hierbij het best verschillende korte scheerbewegingen maken. Neem er de tijd voor, zodat er geen wondjes of sneetjes ontstaan tijdens het scheren.
  • De huid reinigen en verzorgen: als je klaar bent met scheren, is het belangrijk om achtergebleven haar en scheerproducten van de huid te verwijderen. Daarna is het zinvol om een verzorgende crème of balsem aan te brengen om de huid te verzorgen en te kalmeren.

Reinig echter niet alleen je huid na het scheren. Maak ook de safety razor schoon en maak hem daarna zorgvuldig droog. Om alle haren te verwijderen, maak je de scheerkop los. Draai hiervoor de schroef los en verwijder alle scheerresten. Zo is het mesje direct weer klaar voor de volgende scheerbeurt.

Stijlvol scheren met safety razor en scheeraccessoires

Een safety razor komt zelden alleen. Vaak zijn ze verkrijgbaar in praktische sets die uit verschillende accessoires bestaan. Naast een tasje kan dit ook een scheerkwasthouder zijn, samen met een scheerkwast. Alle accessoires voor een geslaagde scheerbeurt zijn dus direct klaar voor gebruik.

Het is echter wel belangrijk alle onderdelen op de juiste wijze te gebruiken en ze na afloop goed schoon te maken. Een safety razor voor mannen werkt namelijk alleen goed als hij ook goed wordt gebruikt. Met de kwast breng je het scheerschuim gelijkmatig en royaal op de huid aan. Maak ten slotte gebruik van het eigen gewicht van het scheermesje om met zachte druk alle haren direct aan het huidoppervlak te verwijderen.

Verschillende safety razors & accessoires ontdekken bij parfumdreams

Safety razors voor mannen maken een echte comeback. Ze werken altijd goed, zijn gemaakt van de beste materialen en bevatten geen plastic. Bovendien hoeft het scheerblad maar heel af en toe te worden vervangen. Hierdoor ontstaat er dus bijna geen afval. Bij parfumdreams vind je tal van mooi gevormde safety razors voor mannen die van scheren voortaan een ware belevenis maken.

Onze service

*Alle prijzen incl. wettelijke btw. De verzending is gratis bij een aankoopwaarde van € 30. Daaronder bedragen de verzendkosten € 3,99. Alle informatie over de verzending is hier te vinden.
** Nauwkeurige kortingsvoorwaarden ontvangt u in uw persoonlijke welkomst– nieuwsbrief

Betaalmethodes


In bekroonde webshop shoppen

Veilig winkelen

Transportpartners

parfumdromen App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube