Scheerapparaat mannen

44 Artikel
17
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Scheerapparaten en scheermessen voor mannen – met deze tips is scheren een koud kunstje

.

Er zijn maar weinig mannen die de voorkeur geven aan een wilde baard. Een baard ziet er veel verzorgder en stijlvoller uit als deze strakke contouren en gedefinieerde randen heeft. Het maakt niet uit of je een scheersysteem of een klassiek scheermes voor mannen wilt gebruiken: elke scheerbeurt kan het uiterlijk van een man wezenlijk veranderen. Met een paar tips verloopt het scheren perfect zonder dat er wondjes en sneetjes ontstaan.

Voor een goede scheerbeurt heb je een scheermes van goede kwaliteit nodig

Er zijn veel verschillende scheerapparaten mannen te koop. Welk model uiteindelijk wordt gekozen, hangt onder meer af van het design en het budget. Met wegwerpscheermesjes krijg je niet het allerbeste resultaat. Bovendien zijn ze vaak niet van de beste kwaliteit en bovendien slecht voor het milieu. Een duurzamere keuze is een scheerapparaat voor mannen waarvan de mesjes kunnen worden vervangen.

  • Wegwerpscheermesjes voor mannen: deze scheermesjes voor mannen zijn goedkoop in aanschaf, maar bieden weinig kwaliteit. De mesjes zijn al na een paar keren gebruiken bot, maar de kop kan niet worden vervangen. Dit betekent dat het hele scheermes de vuilnisbak in moet. Dat is best zonde en iets wat je hooguit alleen in de vakantie zou moeten willen.
  • Nat scheren voor mannen: producten voor nat scheren voor mannen zijn verkrijgbaar in verschillende versies. Dankzij het ergonomische handvat, diverse accessoires en verschillende scheerkoppen is nat scheren een fluitje van een cent. Het is belangrijk om voor elke scheerbeurt scheergel of scheerschuim te gebruiken. Hiermee bescherm je de huid en zorg je voor een aangename scheerervaring.
  • Elektrische scheerapparaten voor mannen: naast elektrische scheerapparaten die geschikt zijn voor droog scheren, zijn er ook modellen waarmee je nat kunt scheren. Deze hebben een accu en trillen met één druk op de knop. Voor een bijzonder zachte en gemakkelijke scheerbeurt zonder huidirritatie.
  • Safety razors voor mannen: scheren met een veiligheidsscheermes is klassiek en traditioneel, waardoor het een bijzondere ervaring wordt. Met een stevig handvat en één scheermesje verloopt het scheren doelgericht en schoon. Er is echter een beetje handigheid en oefening nodig om ervoor te zorgen dat je je niet verwondt tijdens het scheren.

Terwijl elektrische scheerapparaten bijna vanzelf werken, moet je bij scheermesjes ook zelf goed opletten. Ze zijn voorzien van een systeem met 3 tot 6 scheerbladen en praktisch in gebruik. Het is belangrijk dat de bladen altijd scherp zijn, zodat je je comfortabel kunt scheren zonder dat er wondjes ontstaan.

De juiste voorbereiding voor een succesvolle scheerbeurt

Voordat je je echt gaat scheren is het raadzaam de huid voor te bereiden op het scheerproces. Hoe zachter de baardharen, hoe makkelijker ze af te scheren zijn. Tegelijkertijd ondervinden de bladen minder weerstand en blijven ze langer scherp.

Scheer de huid met een scheerapparaat bij voorkeur na een douche of een lang bad. De gezichtshuid en de baard zijn dan zachter en klaar voor het scheren. Breng een beetje scheergel of scheerschuim op het gezicht aan om de huid te beschermen. Nu kun je beginnen met het scheerapparaat voor mannen. Leid het apparaat voorzichtig met lichte druk over de baard. Pas contouren aan of verwijder alle stoppels. Zo ontstaat er een aantrekkelijk totaalbeeld dat er in alle opzichten goed uitziet.

Tip: gebruik na het scheren een baardolie of baardbalsem voor de getrimde baard. En breng vervolgens een verzorgend product voor mannen aan om de huid te kalmeren.

Scheerapparaten voor mannen ontdekken bij parfumdreams

Er is een geschikt scheerapparaat voor elke man en zijn individuele huid- en baardbehoeften. Met deze producten kun je je baard te trimmen of je nauwkeurig scheren. Op parfumdreams vind je een groot assortiment van alle verschillende scheerapparaten voor mannen. Zo kun voor jouw volgende scheerbeurt in alle rust het product vinden dat gaat zorgen voor mooie baardstijlen of een glad huidgevoel.