Deodorants dames

71 Artikel
321
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Damesdeodorant: de hele dag een fris gevoel

De meeste vrouwen kunnen zich niet voorstellen de dag te beginnen zonder deo op te doen. Wat er ook op het programma staat: een goede deodorant zorgt ervoor dat het frisse gevoel van de ochtend de hele dag aanhoudt. Bovendien zorgt deodorant voor een subtiele geur. In onze webshop kun je de deo vinden die bij jou past, of je nu gaat voor klassiek functioneel of luxueus en verzorgend. Bij parfumdreams vind je gegarandeerd wat je zoekt.

Hoe werken deodorants?

De belangrijkste functie van een deodorant is het tegengaan van onaangename geurtjes door zweet. Maar het is niet het zweet dat verantwoordelijk is voor de ongewenste geur. Zweet heeft de natuurlijke functie onze lichaamstemperatuur te reguleren. Het zijn de minuscule bacteriën die zich in de oksels bevinden, die – gestimuleerd door een vochtig klimaat – de zweetgeur veroorzaken. De damesdeo gaat met zijn antimicrobiële bestanddelen de bacteriegroei tegen. Bovendien bevatten veel deodorants voor dames complementaire geurstoffen, die onaangename geurtjes laten verdwijnen.

Welke soorten damesdeodorants zijn er?

Deodorants voor vrouwen zijn er tegenwoordig in de meest uiteenlopende vormen. Kies het soort deo dat voor jou het prettigst aanvoelt op je huid.

  • Deospray voor dames: een deodorant spray kan eenvoudig worden gedoseerd en kan herhaaldelijk worden gebruikt. Daarbij droogt de spray snel en laat hij je huid aangenaam droog aanvoelen. In noodgevallen kun je hem ook gebruiken om zweetgeur op kledingstukken te verdoezelen.
  • Deorollers voor dames: deze vorm van deodorant is compact en daarmee ideaal om mee te nemen op reis. De vloeistof kan gericht worden aangebracht, maar moet goed drogen voor je je aankleedt, omdat er anders al snel lelijke vlekken op je kleding kunnen ontstaan.
  • Deostick voor dames: deo sticks hebben een stevige, maar desondanks romige vorm die eenvoudig onder de oksels kan worden aangebracht. Dit type deodorant overtuigt door voedende bestanddelen, die de gevoelige huid kalmeren.
  • Deocrème voor dames: deocrèmes zijn zeer rijk en bevatten vaak verzorgende bestanddelen. Ze worden net zoals bodylotion gewoon met de handen opgedaan. Ze zijn met name geschikt voor een gevoelige huid, die behoefte heeft aan langdurige bescherming tegen transpiratiegeur.

Welke bestanddelen zitten er in deo's voor vrouwen?

Veel deodorants voor dames bevatten aluminiumzouten, die de productie van zweet verminderen en daardoor de oksels droog moeten houden. Er zijn alleen steeds meer producenten die dit bestanddeel niet meer gebruiken, omdat er nog niet voldoende onderzoek is gedaan naar de langetermijngevolgen ervan. Wie daarom het zekere voor het onzekere wil nemen, gaat voor deodorants zonder aluminium, of voor een deo die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Deodorants voor vrouwen: met of zonder parfum?

Of je voor een deo met of zonder parfum gaat, hangt af van jouw huid. Voor een gevoelige huid zijn verzorgende formules zonder geurstoffen geschikt, omdat geurstoffen de huid kunnen irriteren. Een ongevoelige huid profiteert van deodorants met parfum, die de draagster de hele dag door omhullen met een frisse geur.

Hoogwaardige damesdeodorants als aanvulling op parfum

Vaak is er bij populaire damesgeuren een bijpassende deodorant. Zo weet je zeker dat de geuren van je deo en je parfum elkaar niet bijten en dat het ene product het andere niet overheerst. Met een bijpassende deodorant en andere verzorgingsproducten kun je ook een mooie cadeauset maken. Vind nu alle bijpassende producten bij parfumdreams.

Vind je nieuwe favoriete deo voor een leuk prijsje bij parfumdreams

Producten die je dagelijks een fris gevoel geven, vind je heel eenvoudig bij parfumdreams. Of je nu langer wilt genieten van het gevoel van een frisse douche, de geur van je favoriete parfum wilt completeren of je gewoon beschermd wilt voelen: in ons assortiment deodorants voor dames vind je gegarandeerd wat je zoekt. Ontdek nu onze verzorgende en luxueus geurende deo's voor een aantrekkelijke prijs online.