Pedicuresets

54 Artikel
44
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Pedicureset: daarom mag je je voetverzorging niet verwaarlozen

Je voeten dragen je elke dag van A naar B en kunnen je hele lichaamsgewicht dragen. Daarom moet je deze kleine maar belangrijke lichaamsdelen de zorg geven die ze nodig hebben en ze goed verzorgen. Daarbij kan een pedicureset handig zijn.

Vooral in de zomer wil je je teennagels mooi voor de dag laten komen. Maar ook in de winter zijn goed verzorgde teennagels een belangrijke feelgoodfactor. Eelt of ingegroeide nagels kunnen immers op elk moment van het jaar een probleem worden. Om dit te voorkomen helpt het om je voeten regelmatig te behandelen met een pedicureset.

Net als gezichtsmaskers of een haarkuur behoort ook een regelmatige pedicure tot de verzorgingsroutine. Een pedicureset bevat alle nodige instrumenten om teennagels in te korten en in vorm te brengen en om overtollige huid rond de nagels en eelt voorzichtig te verwijderen.

Wat hoort er thuis in een goede pedicureset?

De basisuitrusting van een pedicureset omvat deze items:

  • Nagelschaar
  • Nagelriemschaartje
  • Nagelknipper
  • Nagelvijl
  • Nageltang
  • Eeltschaaf

Je kunt teennagels het best knippen met een nagelknipper, omdat er veel druk mee kan worden uitgeoefend, waardoor de nagel in één stuk wordt ingekort. Nagelscharen kunnen de nagels nog wel eens beschadigen – als de nagel met een schaar wordt geknipt, moet hij daarna beslist worden gevijld om de nagelplaat weer te verzegelen.

Nagelvijlen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals glas, keramiek en schuurpapier. Bij de teennagels is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze niet in de hoeken ingroeien. Hierdoor kunnen pijnlijke ontstekingen ontstaan, die in het ergste geval ertoe kunnen leiden dat de nagel moet worden verwijderd. Een goede pedicureset moet daarom ook een nageltang bevatten waarmee de nagels goed aan de randen kunnen worden geknipt.

Pedicuresets zijn ook verkrijgbaar in een elektrische variant

Er zijn ook elektrische apparaten voor de voetverzorging waarmee je je nagels kunt vijlen en ook eelt kunt verwijderen. Het voordeel van deze elektrische sets is dat het bliksemsnel gaat en je een zeer gelijkmatig resultaat krijgt. Of het nu gaat om eelt of nagels – dankzij de verschillende opzetstukken kunnen voeten snel weer in optimale conditie worden gebracht.

Voor velen volstaat echter de basisvariant met schaar, vijl en knipper. Of het nu een elektronisch apparaat is of een handmatige pedicureset – beide zijn zeer geschikt om de teennagels een verzorgde look te geven.

Teennagels lakken is vooral populair in de zomer

Natuurlijk kunnen de teennagels niet alleen worden bijgevijld en ingekort, maar ook mooier worden gemaakt. Voor in de zomer zijn gelakte teennagels populair. Je wilt natuurlijk dat je tenen er bijzonder goed uitzien in sandalen of teenslippers. Lakken zijn er elke denkbare kleur en iedereen kan de lak vinden die bij zijn teennagels, schoenen of outfit past.

Dit is hoe vaak je je voeten moet verzorgen

Het beste is om je voeten om de vier weken te verzorgen. Je kunt dan je nagels knippen en vijlen en aandacht besteden aan eventuele ingegroeide hoekjes. Ook kun je het eelt verwijderen. Het is raadzaam om je voeten eerst in een voetbad te dompelen, omdat dit de huid zacht maakt, waardoor zowel het eelt als de nagelriemen beter kunnen worden behandeld.

Vergeet ook niet om na elke pedicure crème op je voeten te smeren. Zo voorkom je uitdroging en verwen je ze met een rijke hydratatie. Als je je teennagels wilt lakken, breng dan van tevoren een basecoat aan op de nagel. Dit beschermt de nagelplaat.

Bij parfumdreams hebben we een grote keuze aan pedicuresets. Er is voor iedereen wel een geschikte set bij. Neem een kijkje bij ons assortiment en laat je overtuigen door ons uitgebreide aanbod.