Lipliner & Lipcontourpotlood

63 Artikel
472
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Lipliner: Lipliners voor een perfecte liplijn

Met een lipliner volg je de omtrek van je lippen. Dat geeft je lippen een duidelijke vorm en maakt het gemakkelijker om vervolgens de lippenstift aan te brengen. Met een simpel trucje kun je je lippen voller of kleiner laten lijken. Je kunt hem ook gebruiken om kleine onregelmatigheden in je liplijn weg te werken.

Waar heb je een lipliner voor nodig?

Gebruik je graag opzichtige of matte lippenstiften met een vochtinbrengende textuur? Dan is een goede lipliner een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het vlekkeloos aanbrengen van lippenstift. Teken hiermee de natuurlijke liplijn na om je lippen vorm te geven en de lippenstift een duidelijk kader te geven. Dit voorkomt dat de lippenstift uitloopt of vlekt.

Wil je je lippen meer volume geven, dan teken je met een liplinerdie lijkt op de natuurlijke kleur van je lippen, iets over de liplijn heen. Vervolgens breng je lippenstift aan en maak je de liplijn met je vingers onzichtbaar. Daardoor lijken je lippen optisch groter. Eventueel kan je lippenstift gebruiken in combinatie met een lipliner die past bij de kleur.

Hoe vind je de juiste lipliner?

Om voor een vlekkeloze liplijn te zorgen heb je een passende liplinernodig. Kies bij voorkeur voor een kleur die lijkt op de kleur van je lippenstift. Hij moet maximaal één tot twee tinten donkerder of lichter zijn. Een goed alternatief is een transparante lipliner, die je kan combineren met iedere kleur lippenstift. Het ziet er natuurlijker uit, omdat er geen harde lijnen zijn bij het aanbrengen van de lippenstift

Lipliners zijn verkrijgbaar met verschillende texturen. Om de lippenstift nauwkeurig aan te brengen, is het belangrijk dat de lipliner niet te zacht of te hard is. Harde lipliners kunnen leiden tot lichte kwetsuren aan je lippen. Zeer zachte lipliners hebben de neiging om te vlekken. Je kan kiezen uit verschillende varianten:

  • Lipliners als potlood: de klassieker in de handige houten behuizing bevat waardevolle ingrediënten zoals katoenzaad, jojoba-olie en vitamine E, die de huid hydrateren en soepel maken. Ze glijden zachtjes over je lippen en zorgen voor een nauwkeurige liplijn.
  • Automatic lipliner: deze potloden hebben een behuizing van kunststof waaruit de stift omhoog draait, en een geïntegreerde puntenslijper.
  • Lipliner met blending-applicator: De blending-applicator helpt om de lippenstift op een groot gedeelte van de lippen aan te brengen of de liplijn minder scherp te maken. Als primer geven de lipliners de lippenstift meer houvast.
  • Waterproof lipliner: Waterdichte lipliners gaan bijzonder lang mee, omdat ze regen en zweet trotseren.

Hoe gebruik je een lipliner op de juiste wijze?

Om een nauwkeurige liplijn te tekenen, begin je in het midden van je bovenlip en trek je geleidelijk aan beide kanten een boogje tot aan de mondhoek. Om de liplijn er niet te hard uit te laten zien, maak je hem iets vager. Bij je onderlip doe je precies hetzelfde. Je plaatst de lipliner weer in het midden en trekt hem langs de liplijn naar buiten. Door te glimlachen trek je de huid strak, wat het bewegen van de lipliner makkelijker maakt. Doe tenslotte je mond wijd open om met de lipliner in je mondhoeken te komen. Breng vervolgens de bijpassende lippenstift aan binnen de liplijn.

Als je je lippen volledig inkleurt met de lipliner , dan krijg je een intense kleur die lang blijft zitten en vergelijkbaar is met de werking van een lippenstift. Eventueel kun je met een matte lipliner een eerste laag op je lippen aanbrengen en vervolgens met je lippenstift aanvullen. Dat verhoogt de houdbaarheid van je lippen make-up. Lipliners met een zachte, goed glijdende punt en een blending applicator zijn hiervoor bijzonder geschikt, omdat je hiermee de kleur gemakkelijk kunt aanbrengen en gelijkmatig kunt verdelen.