Oog Make-up

1266 Artikel
31889
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Oogmake-up – voor sensuele momenten en dramatische looks

De ogen zijn de blikvanger in ieder gezicht. Ze worden vaak de spiegel van de ziel genoemd en een juiste oog make-up zorgt dan voor de omlijsting daarvan. Van spannend glinsterend tot sensueel gekruld tot subtiel glanzend – met mascara, eyeliner en dergelijke creëer jij voor iedere gelegenheid de juiste look. Daarvoor heb je de beschikking over de volgende producten:

  • Oogschaduw: of je nu gaat voor crème-oogschaduw, een poederige variant, glitteroogschaduw of complete paletten – voor ieder type ontdek je spannende highlights.
  • Oogschaduwprimer: wordt gebruikt als basis op het ooglid, laat kleuren sterker glanzen en voorkomt dat pigmenten zich ophopen in de plooi van het ooglid.
  • Mascara: dramatisch krullende wimpers die bijna tot de hemel reiken, zorgen voor een spannende oogopslag. Voor het beste effect combineren met wimperprimer en wimpertang.
  • Eyeliner: opvallende look of subtiel accent – met vloeibare eyeliner en een oogpotlood creëer je in een handomdraai een expressieve oogmake-up.
  • Wimperborstel: te veel mascara aangebracht? Zeg hallo tegen perfect gescheiden wimpers, dankzij dit praktische borsteltje.
  • Kunstwimpers: van vederlicht tot weelderig vind je hier varianten voor iedere gelegenheid – natuurlijk met de bijpassende wimperlijm.
  • Oogmake-up remover: verwijdert oogschaduw, kajal en mascara zonder resten achter te laten en zorgt er zo voor dat het gebied rond de ogen 's nachts kan herstellen.

Het vraagt wat oefening om je ogen goed op te maken. Je moet oogschaduw, eyeliner en mascara echt leren gebruiken om een expressief resultaat te bereiken. De kwaliteit van de producten speelt daarbij eveneens een rol. Maar als je de slag eenmaal te pakken hebt, is er niets meer wat een fascinerende make-up van je ogen in de weg staat.

Oogmake-up voor iedere kleur ogen

Een lichte make-up voor overdag is zo gepiept, maar een intens stralende avondlook vergt zeker wat meer tijd. Om jouw ideale look te creëren, moet je in eerste instantie uitgaan van de kleur van je ogen. Zacht karamel, rosé en goud staan erg mooi bij groene ogen. Ook lila zorgt hier voor adembenemende accenten. Een blauwe iris gaat meer stralen wanneer je die omlijst met terracotta of abrikoos. Ook metallic koper en brons kunnen hier ware wonderen verrichten.

Tips voor een perfecte oogmake-up

Voorbereiding is bij het opmaken van de ogen het halve werk. Voor je begint met het tekenen van lijntjes en dergelijke moet je eerst een primer op je gezicht aanbrengen. Een oogschaduwprimer voorkomt dat de oogschaduw uitloopt en zorgt voor een intensere kleur. Om je oog make-up optimaal aan te brengen heb je verschillende kwasten nodig, van smal tot breed. Vergeet zeker je wenkbrauwen niet, want die omlijsten je look en zorgen voor de finishing touch.

Een nauwkeurig getekende eyeliner is een must bij je oogmake-up. En die hoeft niet altijd zwart te zijn. Een kleurtje is zeker in de lente en zomer erg modieus en zorgt voor een vrolijk accent. Wit oogpotlood in de waterlijn opent de blik en laat het oog groter lijken. Voor rondom krullende wimpers begin je bij je ooglid en werk je in lichte zigzagbewegingen omhoog.