Make-up kwasten

179 Artikel
144
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

De beste make-upkwast voor een fantastische afwerking

Of het nu gaat om poeder, oogschaduw of rouge: Make-up kun je het beste aanbrengen met een kwast. Make-upkwasten helpen om de producten optimaal op de betreffende onderdelen van je gezicht aan te brengen, zodat er een mooie en natuurlijke finish ontstaat en de look de hele dag blijft zitten. Maar welke make-upkwasten zijn er en waarop moet je bij aankoop letten?

Waarom heb ik een make-upkwast nodig?

Doordat de make-upkwast in het product gedoopt wordt, neemt deze ook pigmenten van oogschaduw en rouge op. De zachte borstels verdelen deze gelijkmatig over de huid, waar deze blijft hechten.

Vooral beginners brengen hun make-up in het begin nog met de vingertoppen op. Het resultaat is echter merkbaar preciezer als hiervoor een kwast gebruikt wordt. Zo is het mogelijk om zachtere overgangen en kleine accenten te creëren. Op die manier zijn een gelijkmatiger resultaat een evenwichtig huidbeeld en een harmonische make-up mogelijk. Hierom loont de aanschaf van een make-upkwast.

Welke make-upkwasten zijn er zoal?

Er zijn diverse soorten make-upkwasten die verschillend zijn qua vorm, stevigheid en grootte. Omdat verschillende producten op verschillende delen van het gezicht worden opgebracht, vervult elke kwast een functie.

Met kleine kwasten voor ogen, lippen of highlights kun je heel precies werken. Zo kun je fijne lijnen trekken of accenten creëren. Om ervoor te zorgen dat rouge, poeder en bronzer goed kunnen worden verspreid en er geen maskerachtig uiterlijk ontstaat, zijn grote kwasten met zachte borstels geschikt.

Afhankelijk van het gebruik, het product en het soort huid, onderscheiden we de volgende make-upkwasten.

  • Oogschaduwkwast
  • Poederkwast
  • Foundationkwast
  • Blushkwast
  • Eyelinerkwast
  • Concealerkwast
  • Highlighterkwast
  • Lippenkwast
  • Poederkwasten

Wie voor een make-uproutine gebruik wil maken van meerdere hoogwaardige kwasten kan gebruik maken van een handige set. Overigens geldt: In het gebruiksdoel van een kwast ligt de naam al besloten – zo kun je voor elk gebruiksdoel de ideale cosmeticakwast vinden.

Welke accessoires voor make-upkwasten zijn er?

Make-upkwasten zijn normaal gesproken zeer lang te gebruiken – ze hebben wel de juiste verzorging nodig. Regelmatig schoonmaken is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat bacteriën die zich op de borstels afzetten niet op de huid terecht komen. Om die reden zijn er speciale kwastenreinigers, waarmee de cosmeticakwasten in een handomdraai kunnen worden schoongemaakt.

Wie veel onderweg is en niet zonder zijn hulpjes kan, kan zijn kwasten ook in een tasje opbergen. Zo blijven deze beschermd in de bagage en zijn altijd opgeborgen.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een cosmeticakwast?

Op de allereerste plaats moeten gebruikers voor de koop bedenken voor welk doel ze de cosmeticakwast willen gebruiken. Daarnaast is er bij de make-upkwasten een verschil tussen echt haar of synthetisch materiaal. Van doorslaggevend belang op dit punt is de persoonlijke voorkeur. De variant van echt haar is bij poederachtige make-up meestal geschikter. Synthetische kwasten nemen producten met een crème-achtige substantie meestal wat beter op.

Make-upkwasten online bestellen bij parfumdreams.

Dankzij de grote keuze bij parfumdreams vindt hier iedereen de passende kwast voor de ideale make-uproutine. Het mooie: Hoogwaardige kwasten voelen fijn op de huid en zorgen voor een fantastische finish. Zo is opmaken veel plezieriger – en dat tegen een gunstige prijs.