Baardolie

33 Artikel
619
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Baardoliën – geniet met het juiste baardproduct van maximale verzorging

Mannen die een baard dragen, kunnen deze het beste dagelijks verzorgen. Net als de hoofdharen hebben ook de baardharen de juiste verzorging nodig om goed aan te voelen en er goed uit te zien. Hiervoor zijn verschillende baardproducten, zoals bijvoorbeeld baardolie, die de baard precies in de juiste vorm brengen. Maar wat doet baardolie eigenlijk en hoe moet je deze gebruiken?

Baardolie – een belangrijk ingrediënt voor de dagelijkse baardverzorging

Baardolie is meestal verpakt in kleine flesjes en ziet er daardoor bijna onopvallend uit. Maar de schijn bedriegt: Baardverzorgingsoliën zijn namelijk ware allrounders. Met het juiste product kun je niet alleen de baard verzorgen, maar ook de eronder liggende huid. Daarbij bevat de olie voor de baard waardevolle essences en bestanddelen die goed zijn voor de baard. Bij het gebruik moet je echter op enkele dingen letten:

  • Baard reinigen en ontdoen van vuil:Voordat je de baardolie gebruikt, moet je de baard voorbereiden. Reinig de gehele baard met een speciale baardshampoo of een baardzeep. Dit verwijdert zweet, vuil en afgestorven huiddeeltjes.
  • Droog de baard zorgvuldig: Is de gezicht-en baardverzorging afgesloten, droog dan de baard met een schone handdoek. Doe dit grondig, zodat de baard de volgende verzorgingsproducten optimaal op kan nemen.
  • Verdeel een beetje baardolie in de handen:De meeste baardverzorgingsproducten zitten in een klein flesje met een pipetje. Het is daarom raadzaam om een beetje product in de handpalmen te doen en het daar te verdelen. Op die manier is het mogelijk om baardolie in de hele baard te masseren.
  • Baard kammen en stylen:Als de olie is aangebracht, kun je tenslotte naar de baardkam grijpen. Kam of borstel alle delen zorgvuldig uit om de olie optimaal te verdelen en de baard naar behoefte te stylen.

Baardolie is niet alleen verzorgend – het maakt ook deel uit van de styling. Dit zorgt niet alleen voor een zachtere baard, maar verleent elke baardhaar een bepaalde glans. Eén of twee druppels baardolie zijn al voldoende om een volledige baard te verzorgen. Zo ziet de baard er niet alleen mooier uit, maar voelt ook zachter aan.

Beëindig de verzorgingsroutine met baardolie

Voor een esthetisch uiterlijk van je baard behoort een dagelijkse wasbeurt tot de verzorgingsroutine. Deze kun je het beste afsluiten met een hoogwaardige baardolie. De bestanddelen verzorgen de baard met vocht en essentiële voedingsstoffen. Deze maken het baardhaar zacht en flexibel. De baard prikt zo niet meer onaangenaam en kan bovendien in de gewenste vorm worden gebracht.

Wie minder gebruik wil maken vanbaardbalsem of baardpomade, kan baardolie voor de baardverzorging gebruiken. Doordat het flesje praktisch te hanteren is en bovendien eenvoudig kan worden opgeborgen, kun je het baardverzorgingsproduct ook prima meenemen op vakantie. Thuis of op reis: de baardolie gaat vaak mee tot aan de volgende wasbeurt van de baard. Dan is nieuwe vervanging nodig om de baard de verzorging te geven die het verdient.

Kleine tip: Mocht de baard in de loop van de dag wat droog aanvoelen, dan kunnen enkele druppels baardolie dit probleem verhelpen. Werk het product zacht in de baart van de aanzet tot aan de punten – voor een klein vochtigheidsshot tussendoor.

Maak eenvoudig en makkelijk kennis met verschillende baardverzorgingsoliën bij parfumdreams

Wie dit verzorgingsproducten toch niet kent, maar zijn baard optimaal wil verzorgen, moet eens een baardolie kopen. Dit verzorgingsaccessoire zorgt niet alleen voor een attractieve baard, maar geeft je gezichtshaar ook een lichte geur. Verrijkt met amandelolie, abrikozenpitolie of arganolie, wordt elke baard het maximum aan verzorging geboden.