Haargel

71 Artikel
282
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Haargel: sleek looks voor kort en lang haar

Een klassieker onder de haarstylingproducten is haargel. Vooral kort haar laat zich met dit product perfect in model brengen. Ook de fixatie is onovertroffen. Maar haargel kan ook prima worden gebruikt om lang haar te stylen. Het zorgt voor een sterke fixatie en temt zowel afzonderlijke haarlokken als de gehele haardos.

Zo gebruik je haargel op de juiste manier

Om met haargel het gewenste effect te bereiken, is vaak wat oefening nodig. Te weinig gel kan er immers voor zorgen dat het kapsel niet goed blijft zitten en te veel kan het haar er vettig doen uitzien. Voor het correct aanbrengen van haargel kun je het best de volgende stappen volgen:

  • Het haar moet ofwel pas gewassen en nog vochtig zijn of bevochtigd zijn met een sprayflacon met water. Zo kan het product het best worden verdeeld.
  • Afhankelijk van de lengte van het haar breng je een hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot tot een walnoot aan in je haar. Bij haargel is minder in de regel meer!
  • Zorg nu dat de gel gelijkmatig is verdeeld. Doe ook niet te veel haargel in de punten, anders wordt het haar te zwaar en gaat het hangen. Dus: verdeel het eerst bij de haaraanzet en werk het dan naar de punten en style het als er niet meer zoveel gel in de handpalmen zit.

Om gel uit je haar te krijgen, moet je het wassen met shampoo. Hoewel de gel er ook uit gekamd kan worden, laat het meestal kleine witte deeltjes achter die op roos lijken. Ook blijft je haar vaak wat plakkerig aanvoelen als je hem er niet uitwast.

Welke looks kun je creëren met haargel?

Als je gaat voor een gelikte look met het haar strak naar achteren gestyled, moet je het haar pas naar achteren kammen nadat je de gel hebt aangebracht. Dit kun je het best doen met een heel fijne haarborstel.

Met gel voor krullend haar kun je golvend en krullend haar goed temmen. Krullen krijgen stevigheid en fixatie, maar behouden tegelijkertijd hun natuurlijke look. Ook kunnen ze met een speciale gel voor krullen beter worden gedefinieerd. De gel voorkomt ook dat het haar pluizig wordt, waardoor de krulstructuur nog beter tot zijn recht komt.

Wat is de beste haargel?

De beste haargel is een gel die past bij je persoonlijke behoeften. Deze verschillen per persoon. Zorg ervoor dat je een product koopt dat geen siliconen en geurstoffen bevat. Ook is het aan te raden om een haargel zonder alcohol te gebruiken. Deze droogt het haar uit.

Haargel is verkrijgbaar in tubes, pompdispensers en potjes. Tubes zijn vooral praktisch omdat de gel erin niet uitdroogt. Pompdispensers maken het aanbrengen bijzonder gemakkelijk, omdat beide handen vrij zijn en je op elk moment meer gel kunt toevoegen zonder dat er gel op de verpakking terechtkomt.

Koop haargel online bij parfumdreams

Om de beste haargel voor jouw haarstructuur en kapsel te vinden, kun je er het best eerst een paar uitproberen. Elke haargel heeft immers andere eigenschappen. Door verschillende soorten te gebruiken ontdek je wat je haar precies nodig heeft en hoe je het gewenste stylingresultaat bereikt. Bij parfumdreams vind je een ruim assortiment haargels die je tegen een geweldige prijs kunt bestellen.