Nagelknippers & -tangen

48 Artikel
43
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Nagelknippers en -tangen voor een precieze manicure

Kort of lang, amandelvormig of in de vorm van een stiletto: nagelknippers en -tangen helpen je om aan jouw vingernagels de gewenste styling te geven. De precieze knipgereedschappen knippen zelfs de dikste nagels op betrouwbare wijzen, zonder deze daarbij te beschadigen. Daarvoor zorgen de geslepen kanten en de hefboomwerking.

Verschillende nagelknippers voor jouw behoeftes

Vinger- en voetnagels zijn zeer persoonlijk. Sommige mensen hebben robuuste, dikke nagels, anderen hebben papierdunne nagels. Om die reden is het assortiment voor nagelknippers ook zo breed. Je hebt keuze uit de volgende varianten:

  • Vingernagelknippers met een lengte van 6 cm: Standaardgrootte voor normale vingernagels. Ook geschikt voor de voeten, maar meestal niet voor de nagels van de grote teen.
  • Nagelknipper groot met tot 10 cm lengte: Extra grote variant, speciaal voor dikke voet- en duimnagels.
  • Nageltangen met veer: Ook hier hebben de dikste nagels geen kans. Door de veer wordt de hefboomwerking versterkt en is de hanteerbaarheid een fluitje van een cent.

De meeste nagelknippers en -tangen zijn van roestvrij staal. Sommige oppervlakken zijn vernikkeld. Let er op als je last hebt van allergieën.

Nagelknipper of nageltang – wat moet ik kopen?

De voordelen van de gangbare vingernagelknippers zijn snel opgesomd. Deze is eenvoudig in het gebruik en heeft niet veel ruimte nodig. Het snijvlak is recht, hetgeen ingegroeide nagels voorkomt. De grotere varianten zijn geschikt voor zowel de voet- als de vingernagels. De meeste modellen hebben een geïntegreerde vijl.

De nageltang is een professioneel stuk gereedschap dat wat oefening vereist. Als deze op de juiste manier wordt gebruikt kunnen de krachtige benen elke nagel aan: zowel echte nagels als kunstnagels. Voor tere vingers zijn ze echter vaak wat te krachtig. Nageltangen zijn in de regel zwaarder en groter. Ze hebben dan ook meer plek nodig. Voor nieuwe gebruikers is het in het begin wat lastig om ze te hanteren.

Het hangt ervan af in welke toestand je nagels zijn. Als je jouw gelnagels zelf wilt knippen, dan loont het om in een nageltang te investeren. Een grote nagelknipper is veelzijdig in het gebruik en helpt je bij de pedicure.. Een klein exemplaar is ideaal voor in de reisbagage of de handtas.

Zo gebruik je nagelknippers en -tangen op de juiste manier

In de uitgangspositie vergrendelt de hendel van de nagelknipper het apparaat. Daarom moet deze eerst in een hoek van 45 ° worden gebracht. Neem nu de nagelknipper tussen duim en de rest van de vingers. Schuif de vingernagel tussen de messen. Kort drukken is voldoende – en klaar. Analoog daaraan neem je de nageltang tussen je vingers en de ballen van je duim. Hierdoor kun je genoeg druk creëren om ook krachtige nagels op precieze wijze te knippen.

Nagelknippers en -tangen vereisen regelmatige reiniging

Na gebruik mag je de nagelknipper of de nageltang niet zomaar weer opbergen. Houdt deze, in plaats daarvan, onder stromend water, om het grove vuil en huidschilfers te verwijderen. Aansluitend desinfecteer je het apparaat met alcohol of isopropanol. Deze stap moet je altijd uitvoeren, vooral als je de nagelknipper samen met andere personen uit je huishouden deelt. Hierdoor voorkom je dat bacteriën en schimmels zich kunnen verspreiden.