Gezichtscrème voor mannen

191 Artikel
5389
5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Gezichtscrème voor mannen – omdat ook de mannenhuid een goede verzorging nodig heeft

Is gezichtsverzorging alleen iets voor vrouwen? Absoluut niet: een verzorgde man ziet er net zo aantrekkelijk, succesvol en zelfverzekerd uit! Voor het gezond en jong houden van de gezichtshuid volstaat het niet om de huid alleen te wassen en af te drogen. Juist de mannenhuid die het extra te verduren heeft vanwege het scheren, heeft wat extra verzorging verdiend. Gezichtcrèmes voor mannen hydrateren de huid om het vochtverlies te herstellen, vormen een beschermend laagje en zorgen voor een gezonde, frisse look.

Even wat crème uit het potje van je vriendin of vrouw opsmeren is niet ideaal, want gezichtscrème voor mannen heeft een andere samenstelling als die voor vrouwen. Mannen hebben als gevolg van testosteron een sterkere talgproductie en deze is ook nog eens dikker. Neutrale crèmes die zowel voor heren als dames geschikt zijn, voelen weliswaar goed aan, maar ze hebben niet altijd het beoogde effect. Steeds meer mannen geven daarom de voorkeur aan gezichtverzorgingsproducten voor mannen die specifiek op hen zijn gericht om zich helemaal lekker in hun vel te voelen.

Gezichtscrème voor heren – de bestanddelen maken het verschil

De huid van mannen bevat weliswaar meer collageen en blijft daardoor langer stevig, maar de talgkliertjes zorgen op hun beurt er regelmatig voor dat vooral jonge mannen een onzuivere huid hebben. De mannenhuid wordt ook vermoeider naarmate mannen ouder worden en het leven laat zichtbare sporen achter. Het regelmatig scheren en de dagelijkse invloeden van buitenaf dragen hier extra aan bij. Begin uiterlijk nu met het verwennen van jezelf en je huid om er de vruchten van te plukken!

Tal van producenten van gezichtcrèmes bieden speciale verzorging voor heren die uiteenloopt van dagcrèmes voor mannen tot aan nachtcrèmes. Maar hoe weet je wat de juiste crème is?

Ook mannen hebben verschillende huidtypes:

  • Droge mannenhuid schilfert, jeukt of trekt. Deze huid heeft een rijke gezichtscrème voor mannen nodig. Idealiter bevat deze onder andere de bestanddelen jojobaolie en vitamine E.
  • Een vette huid is herkenbaar aan de glans en dat over het hele gezicht onzuiverheden kunnen voorkomen. Als de huid van de wangen droog is, terwijl neus, kin en voorhoofd glanzen, dan is er sprake van een gecombineerde huid. In beide gevallen is het aan te raden om te gaan voor gezichtverzorgingsproducten voor de man die weinig vet bevatten en in plaats daarvan intensief hydrateren.
  • Ook mannen kunnen last hebben van een gevoelige huid. Deze is snel geïrriteerd, wat te merken is aan rode vlekken. In dit geval is een kalmerende, milde gezichtscrème voor heren optimaal. Er zijn zelfs hoogwaardige producten die scheerbrand verminderen en het gebruik van een aftershave overbodig maken.
  • Aan de normale huid wordt bij de verzorging helaas vaak te weinig aandacht besteed. Deze huid kan ook wel een frisse boost gebruiken. Een crème voor mannen die hydrateert en slechts licht vettig is, kan dan uitkomst bieden.

Het effect van gezichtscrèmes voor mannen

Een verzorgende crème voor mannen die goed is afgestemd op het huidtype kan de eerste tekenen van veroudering verminderen. Ook de rijpere mannenhuid is gebaat bij een dagelijks schoonheidsritueel. Een pijnlijke en trekkende huid wordt meteen verzacht en glanzende plekken verdwijnen. Een verwaarloosde huid kan zich goed herstellen en onzuiverheden worden verminderd. Er zijn ook speciale antirimpelcrèmes voor de man. Feit is: een stralend mooie gezichtshuid en de subtiele, mannelijke geur van de crèmes stimuleren, ongeacht leeftijd, een zelfverzekerd gevoel.

Bestel gezichtscrèmes voor mannen online bij parfumdreams

Elke man kan bij parfumdreams gegarandeerd de verzorgingsproducten vinden die bij hem passen. Ze werken het beste als ze op elkaar zijn afgestemd. Zeep, shampoo, bodylotion, dagcrème en nachtcrème voor mannen vullen elkaar het beste aan als ze afkomstig zijn van dezelfde verzorgingslijn. Als je al een favoriet merk hebt gevonden, kies je bij voorkeur een bijpassende crème erbij. Bij de aankoop van een gezichtscrème voor mannen moet nog op één ding worden gelet: in het koude seizoen mag het product gerust een hoger percentage aan werkzame stoffen hebben en wat vetter zijn dan in de zomer.