Make-up Spons & Beauty blender

15 Artikel
63
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Konjacspons: zachte verzorging, effectieve peeling voor de gevoelige huid

De konjacwortels zijn echte alleskunners – en dat niet alleen in de Japanse keuken. Door middel van een speciaal productieproces verandert de Aziatische wortel in een zachte spons als ideale aanvulling op de lichaamsverzorging. Konjacsponzen overtuigen met een natuurlijk peelingeffect dat tegelijkertijd uiterst vriendelijk is voor de huid – perfect voor de dagelijkse verzorgingsroutine.

Wat zijn konjacsponzen?

De konjacwortel groeit overwegend in Oost-Azië en wordt ook duivelstong genoemd. Om een konjacspons te produceren, malen de productiebedrijven de vezels van de wortel. Door verschillende procedés ontstaat vanuit het meel uiteindelijk een spons die uitstekend geschikt is voor huidverzorging in het algemeen en in het bijzonder voor de gezichtsverzorging.

Een konjacspons kenmerkt zich door een structuur met fijne poriën. Bij aankoop is de spons hard, maar wordt door het gebruik van water zacht en week. Deze biedt een zacht, natuurlijk peelingeffect en verwijdert op voorzichtige wijze huidschilfers. Na de gezichtsverzorging voelt de huid merkbaar zachter aan. Konjacsponzen hebben in veel opzichten een positieve invloed op het huidbeeld:

 • poriediepe reiniging van de huid
 • verwijderen van afgestorven huidcellen (peelingfunctie)
 • Stimulatie van de doorbloeding van de huid

Konjac gezichtssponzen zijn deels in de handel verkrijgbaar met ingrediënten die een positieve uitwerking kunnen hebben op het huidbeeld. Zo kan bijvoorbeeld bamboehoutskool ingezet worden tegen verontreiniging van de huid en groene thee tegen een rode huid of irritatie.

Voor wie is een konjac gezichtsspons geschikt?

Bij konjacsponzen gaat het om puur natuurlijke producten. Ze verenigen veel positieve eigenschappen in zich:

 • vrij van kunstmatige ingrediënten
 • soepel oppervlak
 • vegaan
 • natuurlijk recyclebaar oftewel composteerbaar

De spons is zacht voor de huid en derhalve geschikt voor elk huidtype. Voor mensen met zeer gevoelige huid is het een echt alternatief – zelfs als ze normaal gesproken geen peeling kunnen verdragen.

Konjacspons op de juiste manier gebruiken: Zo werkt het

Nieuw uitgepakt moet de spons eerst worden voorbereid op het eerste gebruik. Deze is namelijk na de productie nog droog en hard. Zijn uiteindelijke grootte bereikt hij doordat hij zich eerst volzuigt met warm water, waarna hij zacht wordt en fijne poriën krijgt. De volgende tips helpen bij het juiste gebruik:

 • Om te kunnen genieten van het peelingeffect van de spons is het niet perse noodzakelijk om reinigings- of verzorgingsproducten te gebruiken.
 • Bij de combinatie met een konjac gezichtsspons volstaat het om van reinigingsproducten of verzorgingsmiddelen als wasgel of reinigingsmelk minder te gebruiken.
 • Voor een verzorgde huid, verdient het aanbeveling om de spons in draaiende bewegingen over de huid te bewegen. Zo kunnen vuildeeltjes of make-upresten goed worden verwijderd.
 • De spons is geschikt voor gebruik in bad en voor het gehele lichaam.

Konjacspons op de juiste manier gebruiken: Hierop moet je letten

In principe heeft een konjacspons niet veel verzorging nodig. Normaal gesproken is het voldoende om deze na gebruik uit te spoelen met warm water en vervolgens voorzichtig uit te knijpen. Maar let op: Het uitwringen van de spons kan ertoe leiden dat je de fijnmazige structuur beschadigt en dat zo het peelingeffect verdwijnt. Bovendien raden we het af om gebruik te maken van een combinatie van peelings. De fijne deeltjes komen vast te zitten in de poriën van de spons en zijn dan heel moeilijk uit te wassen.

Bij dagelijks gebruik is het goed om de konjacspons na ongeveer een à twee maanden te vervangen door een nieuwe. Het peelingeffect verliest zijn effect doordat de fijnmazige structuur afslijt.

Bestel nu online konjacsponzen

konjacsponzen van hoogwaardige kwaliteit kunnen onze klanten eenvoudig bestellen bij parfumdreams. In verschillende groottes, kleuren en vormen is hier voor iedereen het passende verzorgingsproduct verkrijgbaar. Nu online ontdekken en direct je favoriet bestellen.