Lorenzo Villoresi

16
4,5/5 gebaseerd op alle beoordelingen

Lorenzo Villoresi: Italiaanse levenskunst als parfum

Zijn parfum is een universum zonder grenzen: parfumeur Lorenzo Villoresi combineert graag sensuele geurtjes met filosofie. Hoog boven de daken van Florence componeert hij zijn geursymfonieën in stijl in een 15e-eeuws palazzo dat in het bezit is van zijn familie.

Parfum van Lorenzo Villoresi: creatieve expressie van een kunstenaar

Lorenzo Villoresi staat bekend om zijn unieke parfums. Ze vertellen over zijn liefde voor kunst en de natuur. In 1990 richtte Lorenzo Villoresi zijn bedrijf op in Florence. De hoofdstad van Toscane is al eeuwenlang het centrum van de parfumproductie. Tijdens de Renaissance werd deze industrie door de Medici-familie gestimuleerd. Lorenzo Villoresi sluit zich aan bij deze traditie, wanneer hij het citaat van Descartes een nieuwe draai geeft: 'Ik ruik, dus ik ben.'

Lorenzo Villoresi componeert zijn buitengewone parfums alleen in zijn geboorteland Italië. Hij presenteert de geuren in flacons van kostbaar kristal die een onmiskenbaar minimalistisch maar geraffineerd design hebben.

Op zijn reizen naar de Oriënt liet Lorenzo Villoresi zich inspireren en betoveren door de indrukken die hij opdeed. In Florence vangt hij deze indrukken in verschillende parfums met de bedoeling om de gebruiker op een geurreis te sturen. Beroemde klanten van over de hele wereld maken een pelgrimstocht naar de parfumeur in Florence om hun individuele compositie te laten maken.

Lorenzo Villoresi: parfum met exclusieve geuren

In de ‘wonderkamer’ van Lorenzo Villoresi in het palazzo is de meester zelf aan het werk tussen een enorme verzameling flesjes met pure essences Daar worden de fascinerende uniseks geuren van Lorenzo Villoresi Unisexdüfte ontwikkeld. Zijn creaties voeren je zintuigen mee naar een mystieke tuin met bloemige en kruidige noten. Houtachtige ondertonen maken de parfums tot gelaagde symfonieën.

Lorenzo Villoresi creëert ook frisse geurtjes die ruiken als een ode aan de Middellandse Zee. Met aquatische noten, citrusaccenten en lichte houtachtige nuances wordt de drager van het parfum meegevoerd naar de zee. Maar ook liefhebbers van kruiden komen hier aan hun trekken: het pittige van de zwarte peper en de warmte van sandelhout zorgen voor kruidige parfums die je zintuigen verwennen.

Koop Lorenzo Villoresi bij parfumdreams

Lorenzo Villoresi-parfum bestel je bij parfumdreams tegen aantrekkelijke prijzen. Snelle levering, een retourtermijn van 180 dagen en gratis proefmonsters zijn enkele van de voordelen bij parfumdreams – bestel nu!