parfumdreams viert de Pride Month

Het wordt kleurrijk! - Laat je inspireren voor je make-up-look bij de Pride Parade en leer tegelijkertijd meer over de Pride Month.

Juni is Pride Month, een maand waarin LHBTIQ+-community's over de hele wereld samenkomen om de diversiteit in de samenleving te vieren. Tegelijkertijd dient de Pride Month om aandacht te geven aan bestaande onrechtvaardigheden en om te strijden voor meer gelijkheid.

Wij van parfumdreams willen een duidelijk statement maken voor diversiteit, zelfontplooiing en acceptatie - onafhankelijk van geslacht, herkomst, huidskleur of seksuele geaardheid. Ieder mens moet de vrijheid hebben om zelf liefde te kunnen kiezen en zich individueel te kunnen ontwikkelen. Samen met jullie werken we aan respect, tolerantie, vrijheid en liefde.Vind jouw individuele Pride-look

Beken kleur en maak een statement!

Waarom is er een Pride Month?

Ieder jaar in juni vieren we de Pride Month ter ere van de betrokkenen bij de Stonewall-rellen in 1969. De Stonewall-rellen, vooral de demonstratie in de homobar ‘Stonewall Inn’ in de Christopher Street, gelden als keerpunt voor de LHBTIQ+-beweging. Een jaar na de Stonewall-rellen vonden in de VS de eerste Gay Pride-optochten plaats. Daarom vinden tot op de dag van vandaag de meeste Pride Parades en Pride Festivals over de hele wereld plaats in juni. Regenboogvlaggen en bonte kleuren versieren de straten. Tegenwoordig gaat de Pride Month over het eren van de LHBTIQ+-beweging, het creëren van erkenning en de bewustmaking van gelijke rechten.

Onze favorieten voor de pride month

Waarvoor staat de afkorting LHBTIQ+?

De afkorting LHBTIQ+ staat voor verschillende genderidentiteiten of seksuele geaardheden. De individuele letters staan voor: lesbische, homoseksuele, biseksuele, transseksuele, interseksuele en queer mensen. De + staat voor seksuele geaardheden en genderidentiteiten die niet uitdrukkelijk onder de term vallen. Zoals panseksualiteit.

Hoe wordt de Pride Month gevierd?

In veel steden en regio's vinden in juni optochten en evenementen plaats om aandacht te vragen voor de LHBTIQ+-community. Pak een regenboog-, bi-, lesbische, pan- of andere Pride-vlag naar keuze en doe mee. Bovendien kun je zo creatief zijn als je wilt en met je make-up-look een kleurrijk statement maken. Je hoeft je niet als LHBTIQ+ te identificeren om aan een pride-evenement mee te doen. Iedereen is welkom om de gelijke behandeling van alle mensen te ondersteunen. Als ally (bondgenoot) kun je evenementen bezoeken, feesten met vrienden, luisteren en leren, of vrijwilliger worden bij een groep.

 

Onze conclusie: wij zijn allemaal mensen en we moeten gerespecteerd worden om wie we zijn. Of je nu homo, lesbisch of biseksueel bent, of het gevoel hebt dat je in het verkeerde lichaam zit of geen duidelijk geslacht hebt, niemand mag om zijn zelfbeeld beledigd of gediscrimineerd worden. Wees daarom niet bang om kleur te bekennen.

 

be proud and be loud